Σούπερ Λιγκ 1: Πόσους αντέχει η κορυφή;

Σούπερ Λιγκ 1: Πόσους αντέχει η κορυφή;

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - ΑΕΚ αύριο στην πιο κρίσιμη αγωνιστική

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυλαία του α΄ γύρου των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 πέφτει αύριο ίσως με την πιο ενδιαφέρουσα αγωνιστική από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με δύο κλασικά ντέρμπι ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, τα οποία πέρα από το γόητρο είναι κομβικά στη μάχη για τον τίτλο. Στο τέλος της βραδιάς είναι πιθανό να έχουν δημιουργηθεί νέες ισορροπίες, με όλα τα σενάρια ανοικτά. Με δύο νίκες των φιλοξενουμένων η πολυθρόνα του τίτλου θα χωράει ξεκάθαρα μόνο τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ενώ με δύο νίκες των γηπεδούχων ακόμη και ο ΠΑΟΚ, που είναι τώρα στο -9, θα μπορεί να ελπίζει στα πάντα, πόσο μάλλον ο Ολυμπιακός που θα βρεθεί σε απόσταση βολής 3 βαθμών από την κορυφή.

Πρώτο χρονικά είναι το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ κυνηγάει απέναντι στον Παναθηναϊκό την τελευταία ευκαιρία του για μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αν νικήσει, θα παραμείνει τουλάχιστον μέσα στη διεκδίκηση της 3ης θέσης και θα έχει ακόμη μία διέξοδο για το Γιουρόπα Λιγκ, πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» παραμένουν πρώτοι στο μεγαλύτερο διάστημα της διαδρομής και αν νικήσουν θα γίνουν το βασικό φαβορί για τον τίτλο, έχοντας τρία από τα πέντε παιχνίδια του β΄ γύρου στη Λεωφόρο, ανάμεσά τους και το ντέρμπι με την ισόβαθμη ΑΕΚ.

Το άλλο ντέρμπι θα γίνει στο Φάληρο, όπου ο Ολυμπιακός θα παίξει τα ρέστα του απέναντι στην ΑΕΚ. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ειδικά εάν ηττηθεί, ο μόνος ρεαλιστικός στόχος που θα του απομείνει θα είναι η 3η θέση και το Γιουρόπα Λιγκ. Κομβικής σημασίας είναι το τρίτο παιχνίδι του αυριανού προγράμματος των πλέι οφ κι ας μην είναι ντέρμπι. Ο Βόλος υποδέχεται τον Αρη, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μόνο ένας βαθμός, στο κυνήγι του 5ου ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Με νίκες των φιλοξενουμένων ο τίτλος γίνεται υπόθεση για δύο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση όλοι έχουν δικαίωμα να ελπίζουν.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των πλέι οφ (5η αγωνιστική – 31η συνολικά): 17.30 Βόλος – Aρης, 20.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 21.00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Η βαθμολογία (30 αγώνες): Παναθηναϊκός 69, ΑΕΚ 69, Ολυμπιακός 63, ΠΑΟΚ 60, Αρης 41, Βόλος 40.

Η μάχη της σωτηρίας

Τα τέσσερα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ γίνονται όλα σήμερα, με κοινή ώρα έναρξης στις 19.15. Το πιο καθοριστικό είναι η μονομαχία Λεβαδειακού – Ιωνικού με φόντο την παραμονή, για την οποία παλεύουν και η Λαμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Υποδέχονται ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα βαθμολογικά (Ατρόμητο και Λεβαδειακό αντίστοιχα), οι οποίες δεν έχουν, όμως, ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Το ίδιο ισχύει και στον αγώνα ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης, αν και με νέα ήττα θεωρείται διόλου απίθανο να μπλέξουν στο τέλος και οι φιλοξενούμενοι σε σενάρια υποβιβασμού.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των πλέι άουτ (4η αγωνιστική – 30ή συνολικά): 19.15 Λεβαδειακός – Ιωνικός, Λαμία – Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός, ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης. Η βαθμολογία (29 αγώνες): Ατρόμητος 34, ΟΦΗ 33, Παναιτωλικός 29, Αστέρας Τρίπολης 28, ΠΑΣ Γιάννινα 24, Ιωνικός 24, Λαμία 23, Λεβαδειακός 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT