Σούπερ Λίγκ 1: Μια… ωραία ατμόσφαιρα

«Ντου» οπαδών στο Καραϊσκάκη και συμπλοκή με τα ΜΑΤ μετά το 3-1 της ΑΕΚ

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες εκτός έδρας νίκες του Παναθηναϊκού (2-1 τον ΠΑΟΚ) και της ΑΕΚ (3-1 τον Ολυμπιακό), αλλά και η πολύ δύσκολη επόμενη μέρα των «ερυθρολεύκων» εξαιτίας των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια καθώς και μετά το τέλος του ντέρμπι με την Ενωση, σημάδεψαν την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1. Παράλληλα, ο Αρης νίκησε στο «Πανθεσσαλικό» με 3-0 τον Βόλο και έχει τον πρώτο λόγο για το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ παίζουν πλέον… μόνοι τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «Τριφύλλι» κατάφερε να μείνει «ζωντανό» στο θρίλερ της Τούμπας, το οποίο κράτησε 106΄, και παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος ισοφάρισε στο 85΄ με τον Αουγκούστο το γκολ που είχε πετύχει ο Μπερνάρ στο 38΄, ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτός που έβγαλε από το αδιέξοδο την ομάδα του, όταν στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης κέρδισε πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό μια νίκη που μοιάζει με μισό τίτλο.

Στο Φάληρο, αγωνιστικά κυριάρχησε η ΑΕΚ και στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήραν τα σοβαρά επεισόδια που φέρνουν τον Ολυμπιακό πολύ κοντά σε βαριά τιμωρία.

Η Ενωση, που ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Γκατσίνοβιτς στο 7ο λεπτό, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 64ο λεπτό με τον Μπακαμπού. Στο 80ό λεπτό ο Βίντα κέρδισε πέναλτι από τον Ρέαμπτσιουκ, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει το 2-1, ενώ το 3-1 διαμόρφωσε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Μάνταλος στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός και Ενωση αποκόπηκαν από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και θα διεκδικήσουν τον τίτλο έως το φινάλε.

Οι φάσεις πάντως από τις οποίες προήλθαν τα δύο τελευταία γκολ της Ενωσης αμφισβητήθηκαν έντονα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τον Ντανιέλε Μάσα να σφυρίζει νωρίτερα τη λήξη, ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Με το τέλος της αναμέτρησης, οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πετώντας φωτοβολίδες και κροτίδες και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Το φύλλο αγώνα του Ιταλού διαιτητή είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον Ολυμπιακό, καθώς αναφέρει ότι ένιωσε χτύπημα στα γεννητικά όργανα την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, χωρίς όμως να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε, ενώ ακόμη έγραψε πως αναγκάστηκε να σφυρίξει νωρίτερα τη λήξη του αγώνα υπό τον φόβο επεισοδίων, αλλά και για τη δική του σωματική ακεραιότητα, όπως και ότι μετά το φινάλε εισήλθαν φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί σε απολογία μέσα στα επόμενα 24ωρα και αν τελικά του επιβληθεί ποινή κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, τότε θα παίξει χωρίς κόσμο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 7 Μαΐου, στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή περίοδο.

Για τον Ολυμπιακό γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση της 3ης θέσης, που διεκδικεί και ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει το «καλό» εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και να μπει σε επίσημους αγώνες στις 10 Αυγούστου.

Ισως όμως ακόμη και αυτό να μην του αρκεί στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο, καθώς τότε θα πάρει αυτός το συγκεκριμένο «μονοπάτι» ως κυπελλούχος και οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου, και θα πρέπει να πετύχουν σερί προκρίσεις για να μπουν σε ομίλους, χωρίς να έχουν δεύτερη ευκαιρία· σε αντίθεση με το Γιουρόπα, όπου αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Conference, ενώ αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα, θα συνεχίσει στους ομίλους του Conference.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT