Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Πιο δύσκολο αυτό το ματς»

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Πιο δύσκολο αυτό το ματς»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται ξανά τη Φενέρ, με στόχο να κάνει το 2-0 στη σειρά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι το… επόμενο έχει απόψε (21.30) ο Ολυμπιακός στον δρόμο του για το Κάουνας και το φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας.

Το δεύτερο ραντεβού μιας σειράς που κρίνεται στις 3 νίκες είναι ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα, ειδικά όταν η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας το υπερασπίστηκε στο πρώτο παιχνίδι, όπως έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρ. Στις περιπτώσεις αυτές, στατιστικά οι ηττημένες ομάδες παίζουν στο δεύτερο παιχνίδι τα… ρέστα τους, γιατί με νίκη μεταφέρουν τη σειρά για δύο αγώνες στη δική τους έδρα και φορτώνουν όλη την πίεση στην πλάτη της ομάδας που ξεκίνησε από καλύτερη θέση και με πλεονέκτημα.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που σ’ αυτό το δεύτερο παιχνίδι άλλαξαν μαγικά οι ισορροπίες, με χαρακτηριστικό ένα παράδειγμα του ίδιου του Ολυμπιακού το 2011, που διδάσκεται σε σεμινάρια: ενώ νίκησε τη Σιένα με ρεκόρ διαφοράς 48 πόντων (88-41) στον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ, ηττήθηκε δύο μέρες μετά στο ίδιο γήπεδο με 17 πόντους (65-82) και αποκλείστηκε εν συνεχεία από το φάιναλ φορ με άλλες δύο σερί ήττες στην Ιταλία!

Μπαρτζώκας: Θα είναι πιο δύσκολο για μας, ίσως θα είναι πιο δύσκολο και για τον αντίπαλό μας. Τίποτα δεν μπορούμε να πάρουμε σαν δεδομένο.

«Το επόμενο ματς θα είναι ακόμη πιο δύσκολο», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού (79-68) στο game 1 της σειράς, αλλά με τις χθεσινές δηλώσεις του εξήγησε ότι η δυσκολία είναι μεγαλύτερη και για τις δύο ομάδες, όχι μόνο για τη δική του: «Θα είναι πιο δύσκολο για μας, ίσως θα είναι πιο δύσκολο και για τον αντίπαλό μας. Τίποτα δεν μπορούμε να πάρουμε σαν δεδομένο. Είναι παιχνίδια που πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Κάθε κατοχή μετράει. Είναι 40 λεπτά, ανεξάρτητα αν κερδίσαμε και πήραμε μια διαφορά 15-16 πόντων στο προηγούμενο ματς. Η Φενέρ είχε ένα πετυχημένο σχέδιο, το γνωρίζαμε γιατί και τις άλλες φορές το ίδιο είχε κάνει. Πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, όπως είχαμε στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν εκτελέσαμε στα πρώτα δευτερόλεπτα κι όταν δεν το κάναμε αυτό, βρήκαμε αρκετές προϋποθέσεις για σουτ. Αυτό πρέπει να κάνουμε και πάλι. Νιώθω ότι είμαστε εντάξει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με κάποιον παίκτη για να μείνει έξω».

Οπως και στην πρεμιέρα της σειράς, το ΣΕΦ θα είναι απόψε (21.00) κατάμεστο, καθώς έχει ανακοινωθεί ξανά sold out. Η σειρά θα μεταφερθεί στην Πόλη την ερχόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 3 Μαΐου κι αν χρειαστεί, Παρασκευή 5 Μαΐου), με ζητούμενο τις 3 νίκες που οδηγούν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (Κάουνας, 19-21 Μαΐου). Εφόσον στο τέλος της επόμενης εβδομάδας προκύψει ισοπαλία με 2-2 νίκες, το 5ο και καθοριστικό παιχνίδι θα έχει χαρακτήρα τελικού και θα γίνει στις 9 ή 10 Μαΐου στο ΣΕΦ.

Στο άλλο αποψινό παιχνίδι του προγράμματος, η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί ξανά τη Ζαλγκίρις, έχοντας επικρατήσει άνετα στο πρώτο παιχνίδι με 91-69.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT