Μουντομπάσκετ 2023: Αναψε «κόκκινο» η FIBA για τη Philippine Arena

Μουντομπάσκετ 2023: Αναψε «κόκκινο» η FIBA για τη Philippine Arena

Στη δοκιμή της λειτουργικότητάς του σταδίου, διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα και ζητήματα μετακίνησης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κόκκινο» άναψε η FIBA για τη χρήση της Philippine Arena στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, παρότι το στάδιο αναμενόταν να είναι μία εκ των κορυφαίων ατραξιόν της φετινής διοργάνωσης.

Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε το 2021 η κατασκευή ενός νέου δρόμου που συνδέει το Metro της Μανίλα με τη – χωριτικότητας 50.000 θεατών – Philippine Arena, στη δοκιμή της λειτουργικότητάς της και στα διάφορα events που διοργανώθηκαν στην εγκατάσταση, διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα και ζητήματα μετακίνησης.

Οι βελτιώσεις έγιναν υπό τον έλεγχο μηχανικών και συγκοινωνιολόγων, όμως το Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για μία διοργάνωση με πολλαπλές ζώνες δραστηριότητας μέσα σε μία ημέρα, όπως η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι απαιτήσεις και τα υψηλά στάνταρντ για την εξασφάλιση της εμπειρίας των αθλητών και των θεατών δε θα ικανοποιούνταν, ενώ τέθηκαν πολλά ερωτήματα για την εξασφάλιση της ομαλής μετακίνησης των φιλάθλων από και προς το γήπεδο.

Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε στο περιθώριο της κλήρωσης από το Κεντρικό Γραφείο της FIBA, η Philippine Arena θα χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο ματς της πρώτης φάσης, αλλά όχι της τελικής φάσης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT