Σούπερ Λίγκ 1: Στην κόψη του ξυραφιού

Χέρι χέρι συνεχίζουν ΠΑΟ και ΑΕΚ για τον τίτλο – Μάχη για το Europa League

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτούς λογαριασμούς και πολύ λεπτές ισορροπίες άφησε η 7η αγωνιστική των πλέι οφ (και 33η συνολικά) στα δύο πιο υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού, όσον αφορά τη μάχη του τίτλου και τη διεκδίκηση της 3ης θέσης, που υπό προϋποθέσεις (ανάλογα με το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο) θα κρίνει την έξοδο στο Europa League.

Αμετάβλητη έμεινε και η κατάσταση στο κυνήγι του Conference League, ενώ αντιθέτως ξεκαθάρισε το τοπίο στα πλέι άουτ, όπου τρεις ομάδες πήραν διακριτό πλεονέκτημα 5 βαθμών δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η μάχη περιορίζεται πλέον ανάμεσα σε τρεις ομάδες, που παλεύουν να αποφύγουν τις τελευταίες δύο θέσεις.

Το ντέρμπι της «Λεωφόρου» άφησε τα πάντα στην κόψη του ξυραφιού, με την ΑΕΚ να κερδίζει τις εντυπώσεις και τον Παναθηναϊκό την ουσία. Αφού δεν νίκησε κανείς για να ξεφύγει και να σπάσει η ισοβαθμία, οι «πράσινοι» κρατούν την μπάλα στα δικά τους πόδια: με τρεις νίκες κατακτούν τον τίτλο, καθώς υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια και με το 3ο κριτήριο (καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) υπερισχύουν σε τελική ισοβαθμία.

Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο τον ΠΑΟΚ, πηγαίνει την Κυριακή στο (κεκλεισμένων των θυρών) «Γ. Καραϊσκάκης» και κλείνει εντός έδρας με τον Αρη. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, ταξιδεύει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Αρη και ολοκληρώνει το πρωτάθλημα (όχι τη σεζόν – έχει και τον τελικό του Κυπέλλου) με τον Βόλο στην «Αγιά Σοφιά».

Πολύ καθοριστική θα αποδειχθεί η αυριανή αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Κουρμπέλη και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους τραυματίες Πέρεθ, Τσέριν και Τσόκαϊ, ο οποίος νοσηλεύτηκε την Κυριακή σε νοσοκομείο λόγω διάσεισης – πήρε χθες εξιτήριο. Η ημέρα επισκιάστηκε από τη θλιβερή είδηση ότι η γυναίκα του Αϊτόρ έχασε το κορίτσι που κυοφορούσε, με τον ίδιο να ζητάει με ανάρτησή του «σεβασμό σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Εχουν την ισοβαθμία οι «πράσινοι», αλλά και δυσκολότερο πρόγραμμα – Κομβικά ντέρμπι αύριο σε «Λεωφόρο» και «Opap Arena».

Ο ΠΑΟΚ πάει στη «Λεωφόρο» με αμφίβολους τους Τάισον και Αουγκούστο, με στόχο να κρατηθεί στη διεκδίκηση της 3ης θέσης ανεξάρτητα από τη διέξοδο του Κυπέλλου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι η μόνη ομάδα που έχει προβληματίσει αμυντικά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει δεχθεί σε 37 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου συνολικά 16 γκολ, τα μισά (8) απ’ αυτόν σε 5 ματς και τα άλλα 8 από τις υπόλοιπες 14 ομάδες σε 32 παιχνίδια!

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον (πιο ξεκούραστο μετά το χαλαρό 5-0 επί του Βόλου) Ολυμπιακό, τη μόνη ομάδα που έχει αλώσει την «Αγιά Σοφιά». Εχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα, καθώς ο Ρότα δεν πήγε στα Σπάτα λόγω του κτυπήματος στο πρόσωπο, ενώ οι Πινέδα, Σιμάνσκι παραμένουν καταπονημένοι από την ίωση που τους ταλαιπωρεί. Στον αντίποδα, επέστρεψε στις προπονήσεις ο Σιντιμπέ.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα της τελευταίας στιγμής, με τον Ανιγκό να δηλώνει ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δώσει χρόνο και σε νέα παιδιά.

Ο Αρης κράτησε το +7 από τον Βόλο και με ισοπαλία αύριο στο «Κλ. Βικελίδης» εξασφαλίζει και μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός θα είναι ο Καμαρά που αποβλήθηκε, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τη διαιτησία στο 3-2 της ήττας του από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τα πλέι άουτ

Στα πλέι άουτ, οι Αστέρας Τρ., Γιάννινα και Παναιτωλικός έπιασαν τους 30 βαθμούς, 5 πάνω από τον Ιωνικό (25) και 6 από τον Λεβαδειακό (24).

Λογικά θα παραμείνουν στην κατηγορία ακόμη κι αν δεν πάρουν άλλο βαθμό, καθώς η Λαμία, που είναι στο ενδιάμεσο (27 β.), παίζει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με Λεβαδειακό, Ιωνικό και θα προκύψουν απώλειες για τουλάχιστον δύο από αυτές τις ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT