Τσάμπιονς Λιγκ: «Πάρτι» της Ιντερ με 2-0 επί της Μίλαν

Τσάμπιονς Λιγκ: «Πάρτι» της Ιντερ με 2-0 επί της Μίλαν

Το πρώτο «Derby della Madonnina» με έπαθλο μια θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, βάφτηκε στα χρώματα της Ιντερ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «Derby della Madonnina» με έπαθλο μια θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, βάφτηκε στα χρώματα της Ιντερ. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν της τυπικά γηπεδούχου Μίλαν με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης. Δύο γρήγορα γκολ μέσα σε τρία λεπτά ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά στον ιταλικό εμφύλιο, με το συγκρότημα του Σιμόνε Ιντζάγκι να είναι καλύτερο και να παίρνει δίκαια τη νίκη, μια νίκη που ήταν η πρώτη κόντρα στον… μισητό αντίπαλο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόλις στο 8΄ με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση, ο Τζέγκο άνοιξε το σκορ και στο 11΄ ο Μικιταριάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Μίλαν και δεν δυσκολεύτηκε να «εκτελέσει» τον Μενιάν. Τα τέρματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει τρία στο 17΄, αλλά η οβίδα του Τσαλχάνογλου τράνταξε το κάθετο δοκάρι ενώ στο 30΄ ο Λαουτάρο έπεσε μέσα στην περιοχή από την πίεση των Κιάερ και Τομόρι, αλλά το πέναλτι που δόθηκε αρχικά ακυρώθηκε μετά από έλεγχο από το VAR.

Στο β΄ ημίχρονο η Μίλαν έβγαλε αντίδραση, είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της με το δοκάρι του Τονάλι στο 63΄, ωστόσο η εξαιρετική αμυντική γραμμή της Ιντερ δεν απειλήθηκε άλλη φορά ουσιαστικά. Μάλιστα παίζοντας άριστα στις αντεπιθέσεις, θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Στα «στρατόπεδα» των Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι θεωρούν πως οι λογαριασμοί παραμένουν ανοικτοί μετά το 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Παρά το γεγονός πως η παρέα του Χάλααντ είναι αήττητη εντός έδρας από τον περασμένο Νοέμβριο και κυνηγάει το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ) κανείς δεν παραγνωρίζει το βάρος της φανέλας της «βασίλισσας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT