Παναθηναϊκός: Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Βοτανικό

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της κοινοπραξίας των τριών κατασκευαστικών εταιρειών υπεγράφη χθες, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της κοινοπραξίας των τριών κατασκευαστικών εταιρειών υπεγράφη χθες, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα. Τα απαραίτητα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα, το έργο είναι θωρακισμένο από κάθε πλευρά, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και δεν απομένει παρά να αρχίσουν οι κύριες εργασίες Ιούλιο – Αύγουστο, ώστε να τηρηθούν οι προθεσμίες και όλα να έχουν ολοκληρωθεί σε 36 μήνες, στο ξεκίνημα της περιόδου 2026-27.

Το «παρών» σε αυτή την ιστορική ημέρα έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος και ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Παναγιωτίδης, εκ μέρους του Ερασιτέχνη ο Τάκης Μαλακατές και ο Δημήτρης Βρανόπουλος, ενώ τον Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Οι υπογραφές είναι με πράσινο μελάνι, βαριές σαν την ιστορία του Παναθηναϊκού και της Αθήνας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, στον δήμο. Θα αισθάνομαι ολοκληρωμένος σε 36 μήνες, όταν μπούμε στο καλύτερο γήπεδο της Ελλάδος».

Πανευτυχής ήταν και ο κ. Αλαφούζος: «Αναμφισβήτητα μια τεράστια μέρα για τον Παναθηναϊκό, μια από τις πολύ μεγάλες στιγμές από το 1908 που ξεκίνησε η ύπαρξή μας. Πολύ σημαντικό ότι φτιάχνουμε και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Διορθώνεται μια μεγάλη αδικία χρόνων. Ανυπομονούμε και ευχαριστούμε τους φορείς, τον δήμαρχο και την κυβέρνηση. Η πιο μεγάλη ομάδα της Αθήνας θα έχει το πιο μεγάλο και όμορφο γήπεδο. Ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός θα περάσει στο επόμενο επίπεδο πριν από το γήπεδο».

Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ: «Σε 36 μήνες ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας. Με την υπογραφή της σημερινής τελικής σύμβασης για την κατασκευή του έργου, αρχίζει να μετράει αντίστροφα η προθεσμία για την παράδοσή του. Είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Παναθηναϊκού από το 1908 έως σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Αδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Σκρέκα, Θεόδωρο Σκυλακάκη και βέβαια τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT