Χάλεπ: Νέα κατηγορία ντόπινγκ για το πρώην Νο1 στον κόσμο

Χάλεπ: Νέα κατηγορία ντόπινγκ για το πρώην Νο1 στον κόσμο

Η 31χρονη πρωταθλήτρια του «Γουίμπλεντον» και του «Γαλλικού Όπεν», τέθηκε προσωρινά σε αναστολή από τον Οκτώβριο του 2022, αφού βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία ροξαδουστάτη στο US Open πέρυσι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην νo1 τενίστρια στον κόσμο, Σιμόνα Χάλεπ, ζήτησε να δικαστεί από ανεξάρτητο δικαστήριο, αφού κατηγορήθηκε χθες για ξεχωριστή παραβίαση του προγράμματος αντιντόπινγκ (TADP), από την ITIA (International Tennis Integrity Agency).
 
Η 31χρονη πρωταθλήτρια του «Γουίμπλεντον» και του «Γαλλικού Όπεν», τέθηκε προσωρινά σε αναστολή από τον Οκτώβριο του 2022, αφού βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία ροξαδουστάτη στο US Open πέρυσι.

Τώρα κατηγορείται και από την ITIA για αλλοιώσεις και παρατυπίες στο βιολογικό της «διαβατήριο», οι οποίες προέκυψαν από μεταγενέστερες αξιολογήσεις από την επίσημη αρχή.

Η Χάλεπ κάλεσε τον οργανισμό αντιντόπινγκ του τένις να της επιτρέψει να «καθαρίσει» το όνομά της, επικρίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση στην ακρόαση για την υπόθεση ντόπινγκ: «Όχι μόνο αμαυρώθηκε το όνομά μου με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αλλά αντιμετωπίζω μια συνεχή επιμονή από την ITIA, για λόγο που δεν μπορώ να κατανοήσω, να αποδείξει την ενοχή μου, ενώ δεν έχω σκεφτεί ποτέ να πάρω κάποια παράνομη ουσία», ανέφερε η Ρουμάνα αθλήτρια στο Twitter.

Η αθλήτρια αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έλαβε εν γνώσει της την απαγορευμένη ουσία, υποστηρίζοντας ότι έχει στοιχεία που δείχνουν ότι μικρές ποσότητες του φαρμάκου για την αναιμία βρέθηκαν στον οργανισμό της από εγκεκριμένο συμπλήρωμα.

«Δύο φορές επιδίωξα την ευκαιρία να κριθώ από ανεξάρτητο δικαστήριο, αλλά η ITIA έβρισκε συνεχώς λόγους να αναβάλλει. Το μόνο πράγμα στο οποίο ελπίζω, σε αυτό το σημείο, είναι να μου δοθεί επιτέλους πρόσβαση σε ανεξάρτητους και αμερόληπτους δικαστές ενός δικαστηρίου, που θα μου δώσει την ευκαιρία να αποδείξω την αθωότητά μου», πρόσθεσε.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ανυπομονώ να καταφέρω επιτέλους να παρουσιάσω την υπόθεσή μου στην ακρόασή που είναι προγραμματισμένη στα τέλη Μαΐου, μετά από αρκετές καθυστερήσεις από την ΙΤΙΑ».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT