Πρέμιερ Λιγκ: Το θαύμα της άσημης Μπράιτον και η Ευρώπη

Πρέμιερ Λιγκ: Το θαύμα της άσημης Μπράιτον και η Ευρώπη

Με περιορισμένο προϋπολογισμό, εύστοχες κινήσεις και ελκυστικό ποδόσφαιρο, η άσημη Μπράιτον κατάφερε να κερδίσει την έκτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περιορισμένο προϋπολογισμό, εύστοχες κινήσεις και ελκυστικό ποδόσφαιρο, η άσημη Μπράιτον κατάφερε να κερδίσει την έκτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, που τη στέλνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κατά πάσα πιθανότητα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1901 στη νότια ακτή της Αγγλίας και φέρει το όνομα Μπράιτον εντ Χόουβ Αλμπιον, δεν είναι από τους δημοφιλέστερους στην πατρίδα του ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2011 πάλευε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, όμως η νοικοκυρεμένη διαχείριση από τη διοίκηση έφερε πλέον τους «γλάρους» όχι μόνο στη βιτρίνα του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά και στην Ευρώπη.

Χτίζοντας σιγά σιγά μια αξιόπιστη ομάδα, η Μπράιτον ολοκληρώνει την έκτη σερί σεζόν της στην Πρέμιερ Λιγκ βελτιώνοντας κατά τρεις θέσεις την κατάταξή της, αφού τερμάτισε ένατη πέρυσι με προπονητή τον Αγγλο Γκρέιαμ Πότερ. Η δουλειά του τελευταίου έπεισε τον Σεπτέμβριο την Τσέλσι να τον αποκτήσει έναντι 16 εκατ. λιρών από την Μπράιτον, με την τελευταία να στρέφεται στη λύση του Ιταλού Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι.

Η φετινή σεζόν αποδεικνύεται η κορυφαία στην 122 ετών ιστορία του συλλόγου της ομώνυμης πόλης. Με νίκες απέναντι σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες και προέλαση στο Κύπελλο Αγγλίας έως και τον ημιτελικό (αποκλείοντας και τη Λίβερπουλ στην πορεία), όπου έμεινε εκτός τελικού στα πέναλτι, η Μπράιτον συνδύασε το θέαμα με το αποτέλεσμα.

Τι κι αν οι σειρήνες καλούν τα αστέρια τις ομάδας; Η διοίκηση και ο προπονητής των «γλάρων» δεν αμφιβάλλουν ότι θα βρεθούν οι αντικαταστάτες τους. Το μυστικό είναι ότι για κάθε στέλεχος, είτε ποδοσφαιριστής είναι είτε παράγοντας, υπάρχει έτοιμο σχέδιο αντικατάστασής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT