Βουτιά στα βαθιά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Βουτιά στα βαθιά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η εθνική πόλο γυναικών άρχισε την προετοιμασία της και η προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου, μίλησε στο kathimerini.gr

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη προπόνηση εν όψει μιας αγωνιστικής περιόδου που έχει ως βασικό στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έκανε σήμερα (25/5) η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. 

Στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, βρέθηκαν 22 αθλήτριες και, όπως δήλωσε στο www.kathimerini.gr η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου, ήταν όλες ευδιάθετες και έτοιμες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βρεθεί, ύστερα από το 2008, και πάλι στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Ο δρόμος όμως για την ολυμπιακή πρόκριση είναι μεγάλος και γεμάτος… στάσεις. Το ζητούμενο είναι οι διεθνείς μας να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την κάθε «στάση» ώστε να κάνουν και τα δικά τους αθλητικά όνειρα πραγματικότητα. 

Ο μεγάλος στόχος

«Ο μεγάλος στόχος μας δεν είναι άλλος από την πρόκριση στη διοργάνωση του Παρισιού. Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Φουκουόκα θα προκριθούν οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να διεκδικήσουμε την πρόκριση», μας είπε η Αλεξία Καμμένου.

Ο πρώτος «σταθμός» της «γαλανόλευκης» ομάδας θα είναι οι ΗΠΑ, καθώς εκεί θα διεξαχθεί η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (23-25 Ιουνίου, Λογκ Μπιτς). 

Το Παγκόσμιο

«Σε λίγες ημέρες θα φύγουμε για τις ΗΠΑ. Στο Σαν Φραντσίσκο θα δώσουμε τρία φιλικά παιχνίδια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Θα κάνουμε κοινή προετοιμασία και θα δώσουμε άλλο ένα φιλικό στο Λος Άντζελες. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο Λονγκ Μπιτς. Πρώτη αντίπαλός μας εκεί θα είναι η Ουγγαρία, μία καλή ομάδα. Ουσιαστικά όλοι οι αγώνες θα αποτελέσουν ένα είδος πρόβας εν όψει του παγκοσμίου γιατί εκεί θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.   

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 29 Ιουλίου. «Θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας προκειμένου στους προημιτελικούς να αντιμετωπίσουμε μία ευκολότερη αντίπαλο. Βέβαια, σε τέτοιο επίπεδο θεωρώ ότι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όλες οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά», τόνισε η κ. Καμμένου.

Στην προετοιμασία, η «καπετάνιος» της ομάδας κάλεσε τις Ευαγγελία Καρύτσα, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ελένη Σωτηρέλη, Διονυσία Κουρέτα, Φοίβη Αγγελίδη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρίνα Κοτσιώνη, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά και Ιωάννα Χυδηριώτη.

Μεγάλο βάρος

«Στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχαμε τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Επέστρεψαν και δύο έμπειρες αθλήτριες, οι Ελευθεριάδου και Διαμαντοπούλου. Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί με το σκεπτικό να διεκδικήσει προκρίσεις στους προσεχείς αλλά και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2028 αυτά τα κορίτσια θα είναι στην καλύτερη αγωνιστική ηλικία. Τώρα το βάρος που σηκώνουν όμως είναι μεγάλο. Η εθνική τελευταία φορά που πήγε σε Ολυμπιακούς ήταν το 2008. Έχω εμπιστοσύνη στις αθλήτριές μου, οι οποίες δούλεψαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δώσουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Για εμάς μετράει και κάθε ώρα προπόνησης. Είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε και θα κάνουμε πραγματικότητα το κοινό όνειρό μας. Θα δώσουμε και την ψυχή μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν», τόνισε η έμπειρη προπονήτρια.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT