Μπαρτσελόνα: Εξετάζεται ο αποκλεισμός της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – Τι υποστηρίζουν ερευνητές της UEFA

Μπαρτσελόνα: Εξετάζεται ο αποκλεισμός της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – Τι υποστηρίζουν ερευνητές της UEFA

Οι ερευνητές της UEFA, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση Νεγκρέιρα, ζήτησαν να τιμωρηθεί η Μπάρτσα με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τιμωρία με ετήσιο αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ευρώπη ζητούν οι άνθρωποι της UEFA που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC.

Ο Ισπανός πρώην διαιτητής και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της Ισπανίας, Ενρίκες Νεγκρέιρα, φέρεται να έλαβε από την Μπαρτσελόνα, από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018, σχεδόν 7.000.000 ευρώ.

Η ομάδα της Καταλωνίας ισχυρίζεται πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα διαιτησίας.

Οι ερευνητές της UEFA, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, ζήτησαν να τιμωρηθεί η Μπάρτσα με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μολονότι στις τάξεις της ομάδας επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την αθωότητα του συλλόγου, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένα Plan B σε περίπτωση που τελικά υπάρξουν κυρώσεις.

Ειδικότερα, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε έρευνες για ανεύρεση διοργανώσεων εκτός Ευρώπης, όπου θα μπορούσε να παίξει σε περίπτωση που η UEFA την τιμωρήσει με αποκλεισμό.

Ομόλογα για το Camp Nou 

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ομόλογα για να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του γηπέδου της, Camp Nou, συμφωνώντας να πληρώσει τόκο 6%-7,22%, ανάλογα με την ωρίμανση, περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικώς, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο χρηματιστήριο της Βιέννης.

Ο ισπανικός σύλλογος είπε τον Απρίλιο ότι εξασφάλισε μια συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ, με επενδυτές όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, που θα του επιτρέψει να ανακαινίσει το εμβληματικό γήπεδό του.

Το Camp Nou είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και το τέταρτο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στον κόσμο, με 99.354 θέσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT