ΝΒΑ: Οι Νάγκετς έσπασαν την έδρα του Μαϊάμι με μυθικό Γιόκιτς

ΝΒΑ: Οι Νάγκετς έσπασαν την έδρα του Μαϊάμι με μυθικό Γιόκιτς

Ο Σέρβος έγινε ο πρώτος με τουλάχιστον 30 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε τελικό

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκολα Γιόκιτς σημείωσε ρεκόρ με 32 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ο Τζαμάλ Μάρεϊ έκανε τριπλ νταμπλ και οι Ντένβερ Νάγκετς σημείωσαν νίκη με 109-94 επί των Μαϊάμι Χιτ το βράδυ της Τετάρτης και προηγήθηκαν με 2-1 στους τελικούς του NBA.

Ο Γιόκιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε τουλάχιστον 30 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε αγώνα Τελικών του ΝΒΑ. Πέτυχε 12 από τις 21 βολές και απέκρουσε δύο βολές καθώς το Ντένβερ ανέκαμψε ύστερα από την εντός έδρας ήττα στο Game 2.

Ο Μάρεϊ σημείωσε 34 πόντους με 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ για τους Νάγκετς, που έλεγχαν τον αγώνα. Ο Κρίστιαν Μπράουν σημείωσε 15 πόντους με 7 στα 8 σουτ από τον πάγκο και ο Ααρον Γκόρντον είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ για το Ντένβερ.

Ο Τζίμι Μπάτλερ σημείωσε 28 πόντους και ο Μπαμ Αντεμπάγιο 22 πόντους και 17 ριμπάουντ για τους Χιτ, που υστερούσαν έως και 21 πόντους.

Οι Νάγκετς χρησιμοποίησαν το 10ο triple-double του Γιόκιτς στα φετινά πλέι-οφ για να ανακτήσουν το πλεονέκτημα εντός έδρας. Ο Γιόκιτς έχει τρεις από τις επιδόσεις 30-20-10 στην ιστορία των πλέι-οφ του NBA. Οι άλλες προέρχονταν από τους Hall of Famers Ουίλτ Τσάμπερλεν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Το Ντένβερ σούταρε με 51,2% εντός παιδιάς, αλλά είχε μόλις 5 στα 18 (27,8%) από το τρίποντο. Οι Νάγκετς είχαν και μεγάλη υπεροχή (58-33) στα ριμπάουντ.

Το Μαϊάμι είχε μόνο 37% εντός παιδιάς και 11 στα 35 (31,4%) τρίποντα. Ο Κάλεμπ Μάρτιν πέτυχε 10 πόντους για τους Heat.

Αφού προηγήθηκαν με πέντε στο ημίχρονο, οι Νάγκετς πέτυχαν τους πρώτους έξι πόντους του δευτέρου ημιχρόνου με σουτ του Γιόκιτς και καλάθια του Γκόρντον για να προηγηθούν με 59-48.

Το Μαϊάμι μείωσε αργότερα στους επτά προτού το Ντένβερ αρχίσει να απομακρύνεται με ένα σερί 21-11. Ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ έκανε ένα άλμα για να δώσει στο Ντένβερ ένα πλεονέκτημα 78-62 και ο Μπράουν έκλεισε το σερί με ένα λέι-απ και ένα κάρφωμα καθώς το προβάδισμα έφτασε στο 82-63 με 50,2 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τρίτο δωδεκάλεπτο.

Οι Χιτ πέτυχαν τους τελευταίους πέντε πόντους για να μειώσουν σε 82-68 μπαίνοντας στην τελευταία στροφή και ο Αντεμπάγιο πέτυχε δύο ελεύθερες βολές για να μειώσει τη διαφορά στους 12 στο πρώτο λεπτό του τελευταίου δωδεκαλέπτου.

Ωστόσο, οι Μάρεϊ και ο Γιόκιτς ακολούθησε με τους επόμενους τέσσερις πόντους για να ξεκινήσει ένα σερί 11-2. Ο Braun μετέτρεψε ένα παιχνίδι τριών πόντων με 8:45 να απομένουν και έκανε ένα floater 17 δευτερόλεπτα αργότερα για να ωθήσει το προβάδισμα του Ντένβερ στο 93-72 με 8.28 στο ρολόι.

Ο Μάρεϊ έκανε το 101-84 με τρία λεπτά να απομένουν. Αργότερα το Μαϊάμι μείωσε τη διαφορά στους εννέα προτού το κλείσουν οι Νάγκετς για το 2-1.

Το τέταρτο παιχνίδι είναι την Παρασκευή το βράδυ, ξανά στο Μαϊάμι.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT