Basket League: Επιθετική ασφυξία στον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1, κρατώντας τους «πράσινους» στους 52 πόντους

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 75-52 της περασμένης Κυριακής στο ΣΕΦ ήταν το πιο αποκαλυπτικό ντέρμπι των φετινών τελικών και ουσιαστικά κατέδειξε τη διαφορά των δύο «αιωνίων» στη σεζόν που ολοκληρώνεται.

Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικότερο και πλούσιο ρόστερ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπαθεί να σταθεί όρθιος στη σειρά, μέσα από την άμυνά του. Να χαλάσει την κυκλοφορία και τον ρυθμό του αντιπάλου του και να μην του επιτρέψει έξτρα επιθέσεις μέσα από επιθετικά ριμπάουντ. Ο Χρήστος Σερέλης έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα μικρό θαύμα με την εικόνα των «πρασίνων» στους τελικούς, κατεβάζοντας κατά πολύ τον μ.ό. της επίθεσης των «ερυθρολεύκων». Ομως, όσα plays και να έχει δουλέψει στη δική του επίθεση, αν δεν έχει «όπλα» δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον φιναλίστ της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε ξανά να κρατήσει χαμηλά τον Ολυμπιακό στους 75 πόντους, όμως επιθετικά μόλις που ξεπέρασε τους 50 π., μια συγκομιδή απαγορευτική για νίκη σε οποιοδήποτε γήπεδο, πόσο μάλλον στο ΣΕΦ. Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός πήρε το ματς με την άμυνά του και ο Παναθηναϊκός το έχασε διότι βρήκε σε… τοίχο.

Οι παίκτες του κόουτς Σερέλη που μπορούν να δημιουργήσουν με αξιώσεις από την περιφέρεια είναι μόνον ο Λι με τον Πονίτκα. Ο Γκριγκόνις, παρότι έχει εξαιρετικό σουτ, τις περισσότερες φορές προτιμά να εκτελεί εν στάση, ενώ η ταχύτητα και η σωματοδομή του δεν του επιτρέπουν καλό dribbling μέσα στην… κυκλοφορία (εξ ου και τα πολλά λάθη που έκανε). Σε συνδυασμό με το κάκιστο ματς του Μποχωρίδη (1 π., 0 ασίστ, 2 λάθη) και των αδερφών Καλαϊτζάκη, αλλά και τον τραυματισμό του Πολωνού, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία τύχη την Κυριακή, ακόμη κι αν ο κόουτς Μπαρτζώκας προφύλαξε τον Βεζένκοφ κι έχασε τον Παπανικολάου με θλάση α΄ βαθμού (χάνει το ματς της Πέμπτης).

Οση σιγουριά μπορεί να δώσει η καλή αμυντική λειτουργία, αν μια ομάδα δεν λειτουργεί επιθετικά, τότε αργά ή γρήγορα θα επέλθει η κατάρρευση. Κι ο Παναθηναϊκός, από τη 2η περίοδο κι έπειτα «μάτωνε» για να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Τα 19 λάθη, οι μόλις 12 ασίστ (οι «πράσινοι» δέχθηκαν 21) και τα τραγικά ποσοστά 11/25 δίποντα και 5/23 τρίποντα (ο Ολυμπιακός είχε το εκπληκτικό 25/33 στα δίποντα) αποκαλύπτουν το μέγεθος της «τρικυμίας» στο ΣΕΦ.

Την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει ξανά να μπλοκάρει την ήδη ταλαιπωρημένη περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Αν τα καταφέρει θα στεφθεί πρωταθλητής. Αν όχι, η σειρά θα τελειώσει στο άδειο ΣΕΦ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT