Τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ για την εθνική γυναικών

Τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ για την εθνική γυναικών

Στη μάχη του Ευρωμπάσκετ (15-25/6), που διεξάγεται σε Ισραήλ (Τελ Αβίβ) και Σλοβενία (Λιουμπλιάνα), ρίχνεται η εθνική ομάδα γυναικών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη του Ευρωμπάσκετ (15-25/6), που διεξάγεται σε Ισραήλ (Τελ Αβίβ) και Σλοβενία (Λιουμπλιάνα), ρίχνεται η εθνική ομάδα γυναικών, ξεκινώντας από τη φάση των ομίλων, όπου στο Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Μαυροβούνιο (σήμερα, 12.15), τη Λετονία (αύριο, 18.15) και την Ισπανία (Κυριακή, 20.45).

Η Εθνική μας μετέχει στον 1ο όμιλο, έχοντας ως βασικό στόχο την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

«Είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ, ως μία από τις 16 καλύτερες ομάδες. Αν κερδίσουμε το Μαυροβούνιο θα συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση. Η Ισπανία είναι πολύ δυνατή ομάδα και θα διεκδικήσει μετάλλιο, ενώ η Λετονία είναι πολύ καλή ομάδα με εμπειρία», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Πρέκας.

Στον 2ο όμιλο μετέχουν Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισραήλ, στον 3ο Μ. Βρετανία, Σλοβενία, Γερμανία, Γαλλία και στον 4ο Σλοβακία, Ουγγαρία, Τουρκία, Σερβία.

Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά. Ο δεύτερος και ο τρίτος παίζουν νοκ άουτ χιαστί με τον διπλανό όμιλο, για μια θέση στους «8». Οι πέντε πρώτες ομάδες της διοργάνωσης προκρίνονται σε προολυμπιακά τουρνουά, για την τελική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT