Προκριματικά Euro ’24: Παιχνίδι – «τελικός» της Εθνικής με Ιρλανδία

Προκριματικά Euro ’24: Παιχνίδι – «τελικός» της Εθνικής με Ιρλανδία

Εναν από τους πιο καθοριστικούς αγώνες στην προσπάθειά της να προκριθεί στην τελική φάση του Euro ’24 δίνει απόψε η εθνική μας ομάδα, που υποδέχεται την Ιρλανδία στην «Opap Arena»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν από τους πιο καθοριστικούς αγώνες στην προσπάθειά της να προκριθεί στην τελική φάση του Euro ’24 δίνει απόψε η εθνική μας ομάδα, που υποδέχεται την Ιρλανδία στην «Opap Arena». Αν και βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα της διαδρομής με τελικό προορισμό τα γήπεδα της Γερμανίας, το σημερινό παιχνίδι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με την Εθνική μας και με δεδομένο ότι ακολουθεί η εξαιρετικά δύσκολη αποστολή με τη Γαλλία στο «Σταντ ντε Φρανς» την ερχόμενη Δευτέρα, κάτι που παραδέχθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του ο Γκουστάβο Πογιέτ. «Θα είναι ένα παιχνίδι-κλειδί και για τις δύο ομάδες. Και εμείς και η Ιρλανδία θέλουμε τη νίκη. Η πραγματικότητα είναι πως αν δεν κερδίσουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να βγούμε δεύτεροι στον όμιλο. Ρεαλιστικά, λοιπόν, είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες», τόνισε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε στα προκριματικά, έχουμε και μια δεύτερη ευκαιρία. Πάντως, θέλουμε να περάσουμε από τα προκριματικά και αν τα καταφέρουμε, θα είναι φανταστικά. Αν όχι, θα προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα για το Nations League».

Οσον αφορά στην ενδεκάδα, ο Πογιέτ, όπως συνηθίζει, δεν θέλησε αποκαλύψει τις σκέψεις του, όμως πάνω-κάτω οι περισσότερες από τις θέσεις δείχνουν να είναι… κλεισμένες. Ετσι, πιο πιθανοί να ξεκινήσουν είναι οι Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Σιώπης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Λημνιός, Γιακουμάκης, ενώ πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα έχουν ο Πέλκας αντί του Λημνιού και ο Κουρμπέλης αντί του Μάνταλου.

Πογιέτ: Αν δεν κερδίσουμε, θα είναι δύσκολο να βγούμε δεύτεροι στον όμιλο.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου το Γιβραλτάρ υποδέχεται τη Γαλλία, ενώ ρεπό έχει η Ολλανδία.

Η βαθμολογία: Γαλλία 6, Ελλάδα 3, Ολλανδία 3, Ιρλανδία 0, Γιβραλτάρ 0. Επίσης, από το αποψινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση Φινλανδίας – Σλοβενίας, όπως και αυτή της Λετονίας με την Τουρκία, ενώ η Αγγλία παίζει εκτός με τη Μάλτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT