Στάθηκε εξαιρετικά η Εθνική στο Παρίσι

Στάθηκε εξαιρετικά η Εθνική στο Παρίσι

Ηττήθηκε από τη Γαλλία με 1-0, με πέναλτι που εκτελέστηκε δύο φορές και έπαιζε με 10 παίκτες από το 70'

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πέναλτι – που μάλιστα εκτελέστηκε δύο φορές – ήταν αυτό που έκαμψε τελικά την εξαιρετική αντίσταση της Εθνικής ομάδας απέναντι στην παντοδύναμη Γαλλία και την οδήγησε στην ήττα με 1-0 από τους «μπλε», στο τρίτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro ’24.

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν «θαμπώθηκε» από την λάμψη της αντιπάλου της, αλλά μπόρεσε να μείνει όρθια απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, δείχνοντας ότι αν συνεχίσει έτσι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στον όμιλο της από αυτά που αρχικά της επέτρεπε η κλήρωση.

Στο πρώτο μέρος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να περιορίσει όλα τα ατού των Γάλλων, έτσι παρά το γεγονός ότι οι «μπλε» είχαν την μπάλα στην κατοχή τους την περισσότερη ώρα, ουσιαστικά τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία τη δημιούργησαν στο 44ο λεπτό, όταν ο Κουντέ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Αντίθετα το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα, καθώς ένα διπλό λάθος του Μαυροπάνου έδωσε την ευκαιρία στην Γαλλία να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο Ελληνας στόπερ έκανε αδικαιολόγητο πέναλτι στον Γκριζμάν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εμπαπέ με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει την εκτέλεση, όμως ο Μαυροπάνος είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή και το VAR έδειξε επανάληψη. Τη δεύτερη φορά ο άσος της Παρί ΣΖ δεν αστόχησε και έκανε το 1-0 στο 55’.

Το κακό για τον Μαυροπάνο και την Εθνική τρίτωσε στο 69ο λεπτό, όταν ο Κολό Μουανί έφυγε στην πλάτη της άμυνας με τον παίκτη της Στουτγκάρδης να τον ανατρέπει έξω από την περιοχή με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη του Λαόθ, αφήνοντας την Εθνική με δέκα παίκτες. Ακόμα και έτσι πάντως η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει την ζημιά, παρά το γεγονός ότι η Γαλλία παίζοντας και με παίκτη παραπάνω απείλησε πολύ περισσότερο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριζμάν (86’ Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77’ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86’ Ζιρού), Εμπαπέ.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66’ Φούντας), Κουρμπέλης (86’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (72’ Ρέτσος), Μάνταλος, Γιακουμάκης (66’ Παυλίδης), Μασούρας (72’ Κουλιεράκης).

Στο άλλο ματς του ομίλου Ιρλανδία – Γιβραλτάρ 3-0.

Η βαθμολογία: Γαλλία 12, Ελλάδα 6, Ιρλανδία 3, Ολλανδία 3, Γιβραλτάρ 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT