Εδειξε χαρακτήρα η Εθνική και στοχεύει την Ολλανδία

Εδειξε χαρακτήρα η Εθνική και στοχεύει την Ολλανδία

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στην εθνική ομάδα η αναμέτρηση με τη Γαλλία τη Δευτέρα το βράδυ στο κατάμεστο «Σταντ ντε Φρανς»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στην εθνική ομάδα η αναμέτρηση με τη Γαλλία τη Δευτέρα το βράδυ στο κατάμεστο «Σταντ ντε Φρανς». Απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης, η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό, αν και με 10 παίκτες και αν δεν ήταν ο Μαυροπάνος σε κακή βραδιά, ίσως να επέστρεφε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτό που μπορεί να κρατήσει το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ ενόψει της συνέχειας των προκριματικών είναι ο χαρακτήρας που έδειξε απέναντι στη Γαλλία, με δεδομένο ότι η επόμενη δύσκολη αποστολή είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (7.9.23) με την Ολλανδία και πάλι εκτός έδρας. Πρόκειται για ένα ακόμη παιχνίδι-κλειδί στην προσπάθεια που κάνει προκειμένου να εξασφαλίσει μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση του Euro ’24. Η Ελλάδα θέλει να εκμεταλλευθεί το πρόγραμμα που έχει μπροστά της, καθώς στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου θα παίξει και με το αδύναμο Γιβραλτάρ (10.9.23 στην «Opap Arena»), ενώ ακολουθούν τα ματς με την Ιρλανδία εκτός (13.10.23) και την Ολλανδία εντός (16.10.23). Το τελευταίο παιχνίδι θα το δώσει εντός με τη Γαλλία στις 21.11.23, με τους «μπλε» να είναι τότε πιθανώς αδιάφοροι βαθμολογικά.

Βέβαια, για να μπορέσει η Εθνική να πάρει στο ματς με τους «Οράνιε» αυτό που δεν κατάφερε στο Παρίσι, θα πρέπει να δουλέψει στις αδυναμίες που έδειξε και στο ματς με τους Γάλλους, αλλά και στο νικηφόρο παιχνίδι με την Ιρλανδία. Ενα από τα θέματα που καλείται να λύσει ο Πογιέτ είναι το εύκολο γκολ, καθώς στον αγώνα με το ΕΪΡΕ, αν και η ομάδα δημιούργησε πάνω από είκοσι τελικές, βρήκε δίχτυα μόλις δύο. Και μπορεί κόντρα στη Γαλλία το μυαλό να ήταν περισσότερο στην άμυνα, όμως στην Ολλανδία θα πρέπει να γίνει πιο απειλητική και δεν θα έχει την πολυτέλεια να «πετάξει» ευκαιρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT