Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Αντίπαλοι για… διαβασμένους

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Αντίπαλοι για… διαβασμένους

Δεν τρομάζουν οι αντίπαλοι των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αρη, αλλά χρειάζεται προσοχή

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξετάσεις για καλά προετοιμασμένους… υποψηφίους θα δώσουν τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης, που μπαίνουν πριν από ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τη βελγική Γκενκ και κληρώθηκε με την ουκρανική Ντνίπρο-1 στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στον 2ο γύρο του Conference League ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και ο Αρης όποια προκριθεί από το ζευγάρι Αραράτ (Αρμενία) – Εγνατία (Αλβανία).

Σε σχέση με την Γκενκ, η Ντνίπρο-1 μοιάζει πιο επιθυμητός αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, εάν προκριθεί, εξασφαλίζει μίνιμουμ τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμη κι αν αποκλειστεί στη συνέχεια από κάποια εκ των Ρέιντζερς, Μαρσέιγ, Μπράγκα και Αϊντχόβεν, καθώς ευνοήθηκε από ένα ντόμινο ανακατατάξεων στην κλήρωση. Εάν αποκλειστεί, θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα την περυσινή αντίπαλό του, Σλάβια Πράγας, έχοντας άλλο ένα «κανονάκι». Εάν γνωρίσει και δεύτερο αποκλεισμό, θα παίξει στα πλέι οφ του Conference League.

Η Ντνίπρο-1 ήταν φιναλίστ στο Γιουρόπα Λιγκ το 2015 (ηττήθηκε στον τελικό 3-2 από τη Σεβίλλη), αλλά έκτοτε αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα και υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία Ουκρανίας. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της είναι ο Αρτέμ Ντόβμπικ, ένας εξαιρετικός επιθετικός με 29 γκολ πέρυσι. Είναι σε διαδικασία ανανέωσης και μόλις ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τους Λούχεβιτς, Ρίμπακ, Τανκόφσκι, Ματαρίτα, Γκόμεζ, Πένγκλοου και Χέινερ. Λόγω του πολέμου, είχε δηλώσει πέρυσι ως ευρωπαϊκή έδρα το Κόζιτσε της Σλοβακίας και εκεί θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας στις 25/26 Ιουλίου και η ρεβάνς 1/2 Αυγούστου στην Αθήνα.

Η ουκρανική Ντνίπρο στον δρόμο των «πράσινων» – Με Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ο «Δικέφαλος» – Αραράτ ή Εγνατία για Αρη.

«Στα προκριματικά δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Το ότι η Ντνίπρο μονομάχησε στα ίσα μέχρι τέλους με τη Σαχτάρ δείχνει την ικανότητά της. Περιμένω δύο δύσκολα παιχνίδια, γιατί θεωρώ πως υπάρχει ισορροπία. Είναι πολύ καλή ομάδα και έχει τον σεβασμό μας. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε με τον μέγιστο δυνατό βαθμό ετοιμότητας», δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος υποδέχθηκε χθες στην προπόνηση τον Μπερνάρ, που επέστρεψε με μία εβδομάδα καθυστέρηση από τη Βραζιλία και θα τιμωρηθεί με υψηλό πρόστιμο. O Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν δύο ουκρανικές ομάδες, την Ντιναμό Κιέβου (σεζόν 1998/99 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, 2-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια και ήττα εκτός έδρας με 2-1) και τη Ζαπορίζια (το 2006 στον α΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA, 1-1 στην Πάτρα και νίκη 1-0 στη ρεβάνς).

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, τερμάτισε 8η στο πρωτάθλημα αλλά αναδείχθηκε κυπελλούχος Ισραήλ και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες την περίοδο 2000/01 στα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA, με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται με 3-1 στην Τούμπα και 3-3 στο Ισραήλ. Αστέρια της Μπεϊτάρ είναι ο Ρουμάνος Νικολαέσκου (14 γκολ πέρυσι) και ο Κολομβιανός Ασπρίγια (13 γκολ). Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα στις 27 Ιουλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αρης θα πορευτεί στο άγνωστο, καθώς οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοί του θα αντιμετωπίσουν πρώτη φορά ελληνική ομάδα. Η Αραράτ ιδρύθηκε μόλις το 2017, ενώ η Εγνατία έχει μεν ιστορία 89 χρόνων, αλλά επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία το 2021, μετά ένα σύντομο πέρασμα την περίοδο 2004-05, και έχει μόνο έναν τίτλο, το Κύπελλο που κατέκτησε φέτος. Ο Αρης θα παίξει εκτός έδρας στις 27 Ιουλίου και στο «Κλ. Βικελίδης» στις 3 Αυγούστου. Η αποστολή του, μάλιστα, αναχώρησε χθες για το Ισραήλ για προετοιμασία χωρίς τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος είναι κοντά στη μεταγραφή του σε ομάδα του Μεξικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT