Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Πολωνία: Ακόμη 2 μετάλλια, μεγάλες επιδόσεις για τους Ελληνες αθλητές

Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Πολωνία: Ακόμη 2 μετάλλια, μεγάλες επιδόσεις για τους Ελληνες αθλητές

Με επιτυχίες για τους Έλληνες αθλητές συνεχίζονται οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Πολωνία. Στη λίστα με τα «γαλανόλευκα» μετάλλια προστέθηκαν σήμερα ακόμη δύο και η συνολική, μέχρι τώρα, συγκομιδή έφτασε τα 11.

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχίες για τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες συνεχίζονται οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Πολωνία. Οι πρωταθλητές μας έχουν μετατραπεί σε… συλλέκτες μεταλλίων.

Στη λίστα με τα «γαλανόλευκα» μετάλλια προστέθηκαν σήμερα (25/6) ακόμα δύο και η συνολική, μέχρι τώρα, συγκομιδή έφτασε τα 11. Η εθνική ομάδα στίβου θα παραμείνει στην 1η κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων, κάτι που θεωρείται μεγάλη επιτυχία.   

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη, ύστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκητ (σκοποβολή). Η 22χρονη ήταν ανάμεσα στους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών και, λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες, κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη επιτυχία της, μέχρι τώρα, καριέρας της. Η 22χρονη συνέλεξε 35 βαθμούς ενώ η Ιταλίδα Μαρτίνα Μπαρτομέι είχε 37 και πήρε την πρωτιά.

Η Άννα Κορακάκη αγωνίστηκε στις βολές ακριβείας και με σκορ 289/300 κατέλαβε την 9η θέση. Αύριο (26/6), θα πάρει μέρος στις βολές ταχείας και θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό του σπορ πιστολιού. Στο μικτό ομαδικό του σκιτ θα αγωνιστούν αύριο οι Νικόλας Μαυρομάτης και Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Ο Απόστολος Τεληκώστογλου έδειξε και στην Πολωνία το ταλέντο του. Στον μικρό τελικό των 80 κ. του ταε κβον ντό νίκησε τον Σιμόν Πιατκόβσκι από την Πολωνία με 2-1 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Στον στίβο, η εθνική ομάδα κατάφερε κάτι πάρα πολύ δύσκολο: εξασφάλισε την παραμονή της στην 1η κατηγορία του ευρωπαϊκού κλασικού αθλητισμού. Οι αγώνες του στίβου διεξήχθησαν στη Σιλεσία και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε τη 13η θέση με 256,5 βαθμούς. Εντυπωσιακή ήταν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200 μ. Η νεαρή πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 22.85, μία επίδοση που την έφερε στην 3η θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα και στην 3η θέση της διοργάνωσης. Η Κατερίνα Κόφφα έχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 22.67 από το 1996 και ακολουθεί το 22.6 που είχε πετύχει η Μαρία Μπελιμπασάκη το 2017. Η Ελίνα Τζένγκο με καλύτερη βολή στα 59,40 μ. κατέλαβε την 5η θέση στον ακοντισμό ενώ την ίδια θέση πήρε και ο Γιάννης Κυριαζής (79,01) στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών. Πολύτιμους βαθμούς πρόσθεσαν στη συγκομιδή και η Τατιάνα Γκούσιν που ήρθε 6η με καλύτερη προσπάθεια στα 1,87 μ. και ο Αντώνης Μέρλος που υπερέβη τα 2,13 μ. στο ύψος και πήρε τη 10η θέση. 

Στο ξίφος ασκήσεως γυναικών, η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ήρθε 19η, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου 21η και η Μαρία Χαλδαίου 30η ανάμεσα σε 49 αθλήτριες. Και οι τρεις ξιφομάχοι μας, μαζί με τη Βασιλική Μέκρα θα αγωνιστούν την προσεχή Τετάρτη (27/6) στο ομαδικό.  

Ελληνικό… άρωμα υπήρξε στο χρυσό μετάλλιο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο ντουέτο. Οι δίδυμες αδελφές Αννα Μαρία και Ειρήνη Μαρία Αλεξανδρή πρώτευσαν στο ελεύθερο πρόγραμμα. Οι ελληνικής καταγωγής πρωταθλήτριες της Αυστρίας μαζί με την πρωτιά «έκλεισαν» και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θα είναι η 3η ολυμπιακή συμμετοχή για τις δύο πρωταθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης.  

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT