Σούπερ Λιγκ 1: Κομβικό θέμα η μείωση «εισφοράς» στην ΕΠΟ

Σούπερ Λιγκ 1: Κομβικό θέμα η μείωση «εισφοράς» στην ΕΠΟ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μείωση του ποσοστού (5%) που αποδίδεται από τη Σούπερ Λιγκ 1 στην ΕΠΟ, από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, τα συμβόλαια παικτών και προπονητών αλλά και από τις μεταγραφές, θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις ΠΑΕ. Αυτό το θέμα κυριάρχησε στο χθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας, το πρώτο ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα στην ομοσπονδία «για την έναρξη συζήτησης προκειμένου να εξορθολογιστούν τα υπέρογκα ποσά που καταβάλλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», καθώς είναι χαρακτηριστικό πως οι μεγάλες ΠΑΕ καταβάλλουν ετησίως στην ΕΠΟ ποσά που κυμαίνονται από ένα έως δύο εκατ. ευρώ.

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, ενώ η ΑΕΚ επανέφερε το θέμα της κλήρωσης των πλέι οφ και πλέι άουτ, ταυτόχρονα με αυτήν της κανονικής διάρκειας, με τους αριθμούς της βαθμολογικής κατάταξης (1-6, 7-14). Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από τη ΣΛ1 για την παρουσία κατάλληλα εξοπλισμένων ασθενοφόρων και διασωστών σε όλους τους αγώνες των τμημάτων υποδομών. Ανεπίσημα εκφράστηκε η ανάγκη για διατήρηση του ίδιου ποσοστού από τη φορολόγηση του Στοιχήματος. Η κατανομή τα δύο τελευταία χρόνια έγινε ισόποσα σε όλες τις ομάδες, οι οποίες έλαβαν από 1,5 εκατ. ευρώ η καθεμία. Τόσο για αυτό το θέμα όσο και για το φλέγον της επαγγελματικής διαιτησίας θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον νέο υπουργό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT