«Βόμβα» Λεσόρ στον ΠΑΟ

«Πράσινος» για δύο χρόνια ο Γάλλος σέντερ – Στην Μπαρτσελόνα ο Πάντερ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν η ηχηρή απάντηση του Παναθηναϊκού στην επιλογή του Πάντερ να προτιμήσει την Μπαρτσελόνα! Ο 28χρονος Γάλλος σέντερ έστειλε υπογεγραμμένο το διετές συμβόλαιό του, που θα του αποφέρει συνολικά περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ, και οι «πράσινοι» τον ανακοίνωσαν μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Είναι μια μεταγραφική κίνηση από τα πολύ ψηλά ράφια της αγοράς, καθώς ήταν από τους κορυφαίους σέντερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας πέρυσι στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Παρτιζάν. Στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του μέτρησε 12 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 0,9 κλεψίματα και 0,8 μπλοκ κατά μέσον όρο σε 34 αγώνες στην Ευρωλίγκα, ενώ είχε ιδιαίτερα υψηλή επίδοση (19,1 βαθμοί) στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Λεσόρ δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (2,06 μ.), αλλά είναι γρήγορος, δυνατός, εκρηκτικός και με εξαιρετική τεχνική, με μειονέκτημα τις βολές. Θα λογίζεται στην ιεραρχία του Αταμάν ως βασικός ψηλός του Παναθηναϊκού κι αν παραμείνει ο Παπαγιάννης θα συνθέσουν μαζί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο μια πολύ ισχυρή frontline. Εάν ο αρχηγός των «πρασίνων» αποφασίσει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, θα αποκτηθεί κι άλλος σέντερ. Ο Λεσόρ ήταν μέλος της Γαλλίας που πήρε το 2019 την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ θα παίξει και φέτος στην ίδια διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Πάντερ, ο οποίος συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα με διετές συμβόλαιο έναντι 3,5 εκατ. ευρώ «καθαρά», περίπου όσα του πρόσφεραν και οι «πράσινοι», οι οποίοι εξετάζουν άλλες επιλογές, όπως τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ είναι στη λίστα και του Ολυμπιακού (αν φύγει ο Σλούκας). Οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν και τον Μίροτιτς για το ενδεχόμενο να πάει στο ΝΒΑ ο Βεζένκοφ, γνωρίζοντας καλά τις μεγάλες δυσκολίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT