Γιουβέντους: Η… κάθαρση μιας «Κυρίας»

Γιουβέντους: Η… κάθαρση μιας «Κυρίας»

Η Γιουβέντους στη μετά Ανιέλι εποχή προσπαθεί να ξορκίσει το παρελθόν της

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν αναμόρφωσης, ανασύνταξης και αποκοπής από το… αμαρτωλό παρελθόν μπαίνει πλέον η Γιουβέντους. Η «Γηραιά Κυρία», χωρίς έναν Ανιέλι πια στο τιμόνι της, θα επιχειρήσει να αλλάξει σελίδα, να αφήσει πίσω της τα σκάνδαλα και τις προσθαφαιρέσεις βαθμών που τη βασάνισαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες και να επιστρέψει εκεί όπου η ιστορία της υπαγορεύει.

Οπως κυκλοφορεί ως ανεπιβεβαίωτη είδηση εδώ και σχεδόν 10 μέρες, η νέα διοίκηση της Γιουβέντους, στη μετά Ανιέλι εποχή, έχει έρθει ήδη σε συμβιβασμό με την UEFA, που θα προβλέπει την απόσυρση των «μπιανκονέρι» από το νέο Conference League για το κλείσιμο εκ μέρους της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας της υπόθεσης περί παράνομης αποκομιδής υπεραξιών από μεταγραφές, που επηρέασαν τα στοιχεία της ομάδας του Τορίνο αναφορικά με το οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι (Financial Fair Play). Ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη για το ζήτημα.

Λόγω μάλιστα του φαινομένου αυτού, που βαρύνει τη διοίκηση Ανιέλι, η UEFA εξετάζει την τροποποίηση των σχετικών κανονισμών για να αποτρέψει στο μέλλον τέτοια περιστατικά καταστρατήγησης των όρων περί οικονομικής ισονομίας στο ποδόσφαιρο.

Στη νέα… Γιουβέντους επίσης δεν χωρούν σχέδια περί της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας: η νέα διοίκηση κατέστησε σαφές ότι αποχωρεί πια κι εκείνη από το υπερφιλόδοξο σχήμα που στήριξε έντονα η προηγούμενη ηγεσία του συλλόγου, αφήνοντας πλέον μόνες τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να το υπερασπίζονται. Πρέπει να έπαιξε κι αυτό ρόλο στη διαφαινόμενη απόφαση της UEFA να μην κυνηγήσει μέχρις εσχάτων τη «Γιούβε» για τις οικονομικές της ατασθαλίες.

Η συμφωνία με την UEFA για το FFP και η αγωνιστική ανοικοδόμηση.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχει νέα σελίδα και στον αγωνιστικό τομέα της δημοφιλέστερης ομάδας της Ιταλίας. Το ρόστερ της Γιουβέντους βρίσκεται υπό… ανοικοδόμηση. Ολα τα μεγάλα ονόματα της ομάδας τέθηκαν στη βιτρίνα προς πώληση, με διαφορετική μοίρα για το καθένα, αν και ο Γάλλος Αντριέν Ραμπιό συμφώνησε τελικά να παραμείνει στο Τορίνο.

Παίκτες όπως οι Φεντερίκο Κιέζα, Ντούσαν Βλάχοβιτς, Χουάν Κουαδράδο και αρκετοί άλλοι έχουν τραβήξει τα βλέμματα πολλών ομάδων, που βλέπουν την ευκαιρία απόκτησης σε σχετικά καλή τιμή παικτών εξαιρετικού ταλέντου, που η νέα Γιουβέντους θα δυσκολευθεί να κρατήσει από οικονομικής άποψης.

Τον Κιέζα καλοβλέπουν, μεταξύ άλλων, η Λίβερπουλ και η Νιουκάστλ, ενώ ο Βλάχοβιτς φέρεται να είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για τη Ρεάλ εάν δεν μετακινηθεί αμέσως ο Κιλιάν Εμπαπέ στο Μπερναμπέου.

Προτεραιότητα για τη «Γηραιά Κυρία» αποτελεί, μετά την παραμονή του Ραμπιό, αυτή του επίσης Γάλλου Πολ Πογκμπά, γύρω από τον οποίον επιθυμεί να κτίσει τη νέα ομάδα ο τεχνικός Μάξι Αλέγκρι, που επίσης παραμένει στον σύλλογο παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα την άνοιξη. Αμεσοι στόχοι της Γιουβέντους είναι η επιστροφή του Αργεντινού διεθνούς αμυντικού Κριστιάν Ρομέρο και η απόκτηση του αριστερού μπακ Φαμπιάνο Παρίζι της Εμπολι και του μέσου Νικολό Τσανιόλο της Γαλατασαράι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT