Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον Βεζένκοβ

Το άλμα του Βούλγαρου στο ΝΒΑ και η συνάντηση με τον Σλούκα που θα κρίνουν το αγωνιστικό πρότζεκτ του νέου Ολυμπιακου. Η εβδομάδα που ξεκινά είναι άκρως καθοριστική για τους Πειραιώτες.

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν έναν μήνα μετά τον χαμένο τελικό της Ευρωλίγκας και δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση του 14ου τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο πιο κρίσιμο σημείο, σε ότι αφορά το πρότζεκτ της περιόδου 2023 – 2024.

Την ώρα που ο ανταγωνιστής Παναθηναϊκός, με την άφιξη του Εργκίν Αταμάν και τις μεταγραφικές κινήσεις που κάνει, δείχνει τη διάθεση να ενισχυθεί σημαντικά ώστε να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το πρώτο από τα δύο μεγάλα στοιχήματα που είχαν θέσει: Την παραμονή του Σάσα Βεζένκοβ.

Ο MVP της Ευρωλίγκας της περασμένης σεζόν, ύστερα από πέντε χρόνια στον Πειραιά, έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, περνώντας τον Ατλαντικό για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς, όπου για τα επόμενα 3 χρόνια θα λάβει 20 εκατ. δολάρια (μικτά). Απέναντι σε μια τέτοια πρό(σ)κληση, δύσκολα παίκτης στην ηλικία του θα έλεγε όχι, έστω κι αν τα αγωνιστικά δεδομένα στο ΝΒΑ είναι εντελώς διαφορετικά από τα ευρωπαϊκά.

Αλλωστε και ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ ξέρει καλά πως θα έχει δεύτερο ρόλο στους «Βασιλιάδες», είναι όμως αποφασισμένος να το παλέψει για να πρωταγωνιστήσει και εκεί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να βρει τις λύσεις της αναπλήρωσης ενός παίκτη που -κακά τα ψέματα- πάνω του είχε βασίσει όλο το πλάνο της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Γνώριζε πως το σενάριο του ΝΒΑ συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες και προετοίμαζε καιρό τις ασφαλιστικές του δικλείδες.

Θα είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, αυτός που θα επιχειρήσει να καλύψει την «τρύπα» που αφήνει η απώλεια του Βούλγαρου άσου; Κι αν ναι, ο 32χρονος φόργουορντ της Μπαρτσελόνα θα αποδειχθεί άξιος διάδοχος;

Γιατί στον Ολυμπιακό δεν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τον Μίροτιτς που εμφανίστηκε στην Μπαρτσελόνα αφού οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού αλλά ίσως τον παίκτη που μας συστήθηκε στη Ρεάλ πριν δέκα χρόνια. Με εξαιρετικά ποσοστά σκοραρίσματος και ριμπάουντ τα οποία όμως πέτυχε, κατά πολύ νεότερος.    

Δεν αποκλείεται λοιπόν να μην προκριθεί η λύση του καθαρού αντικαταστάτη είτε είναι ο Μίροτιτς είτε κάποιος άλλος στην θέση «4» αλλά να δούμε δομικές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την έκβαση που θα έχει το δεύτερο μεγάλο στοίχημα: Ο Κώστας Σλούκας.

Ο διεθνής άσος επιστρέφει σήμερα από τις διακοπές του και αύριο αναμένεται να έχει συνάντηση με την διοίκηση της ΚΑΕ. Το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα λάβει για τα θέματα για τα οποία έχει εκφράσει τους προβληματισμούς του, όπως τις σχέσεις με τον προπονητή του, τον χρόνο συμμετοχής του αλλά και τον ρόλο του στην ομάδα.

Στα χέρια του φέρεται να έχει πρόταση από την πρώην ομάδα του την, Φενέρμπαχτσε, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τόσο η Αρμάνι Μιλάνο όσο και η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Πέρα από τον 33χρονο γκαρντ, συνάντηση θα υπάρξει και με τον Κώστα Παπανικολάου για τον οποίο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και κάθε άλλη εξέλιξη πλην της παραμονής του για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο ΣΕΦ θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη.

Είναι φανερό πως η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι άκρως καθοριστική για τους Πειραιώτες, για τη μορφή που θα έχει το ρόστερ τους τη νέα σεζόν και το εάν θα μπορέσουν να παραμείνουν στην κορυφή σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT