Η Σβιτολίνα άφησε εκτός Γουίμπλεντον τη Σβιόντεκ

Η Σβιτολίνα άφησε εκτός Γουίμπλεντον τη Σβιόντεκ

Με εκπλήξεις συνεχίστηκε χθες το τουρνουά του Γουίμπλεντον. Η μεγαλύτερη από αυτές ήταν η νίκη της Ελίνα Σβιτολίνα επί της Νο 1 τενίστριας του κόσμου, της Ιγκα Σβιόντεκ, με 7-5, 6-7, 6-2, σε μια αναμέτρηση που διήρκεσε δύο ώρες και 51 λεπτά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκπλήξεις συνεχίστηκε χθες το τουρνουά του Γουίμπλεντον. Η μεγαλύτερη από αυτές ήταν η νίκη της Ελίνα Σβιτολίνα επί της Νο 1 τενίστριας του κόσμου, της Ιγκα Σβιόντεκ, με 7-5, 6-7, 6-2, σε μια αναμέτρηση που διήρκεσε δύο ώρες και 51 λεπτά. Στους ημιτελικούς προκρίθηκε και η Μαρκέτα Βοντρούσοβα που υπερίσχυσε της Τζέσικα Πεγκούλα με 6-4, 2-6, 6-4.

Η 24χρονη Βοντρούσοβα (42) θα παίξει για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό γκραν σλαμ, ύστερα από τη νίκη της επί της Νο 3 στον κόσμο Τζέσικα Πεγκούλα. Η Τσέχα είχε καλύτερα ποσοστά στο σερβίς από την Αμερικανίδα, η οποία δεν έχει προκριθεί ποτέ σε ημιτελικούς γκραν σλαμ.

Τη μεγάλη έκπληξη της ημέρας όμως πέτυχε η Ελίνα Σβιτολίνα. Εννέα μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της και τρεις μήνες μετά την επιστροφή της στα κορτ πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του θρυλικού γκραν σλαμ. Για να φτάσει μέχρι την τετράδα απέκλεισε κάποιες από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου (Γουίλιαμς, Μέρτενς, Κένιν, Αζαρένκα και Σβιόντεκ).

«Ηταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι και χαίρομαι που πήρα τη νίκη. Η Ιγκα εκτός από εκπληκτική τενίστρια είναι κι ένας υπέροχος άνθρωπος. Είναι από τους πρώτους που βοήθησαν την Ουκρανία. Εάν κάποιος μου έλεγε πριν από το τουρνουά ότι θα έφτανα στους ημιτελικούς, θα του έλεγα ότι είναι τρελός», δήλωσε μετά την αναμέτρηση. Για την πρόκριση στον τελικό θα πρέπει να νικήσει τη Βοντρούσοβα.

Για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε ημιτελικούς γκραν σλαμ ο 21χρονος Γιανίκ Σίνερ. Για να το πετύχει αυτό υπερίσχυσε του Ρώσου Ρομάν Σαφιούλιν με 6-4, 3-6, 6-2, 6-2 και έγινε ο νεαρότερος Ιταλός που έφτασε σε αυτή τη φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT