Γουίμπλεντον: Τζόκοβιτς – Αλκαράθ, η ώρα του μεγάλου τελικού

Γουίμπλεντον: Τζόκοβιτς – Αλκαράθ, η ώρα του μεγάλου τελικού

Στον αυριανό τελικό το… θερμόμετρο των φίλων του τένις θα είναι στο… κόκκινο

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φαβορί για το τρόπαιο είναι ή ο Τζόκοβιτς ή ο Αλκαράθ. Προσπαθώ να σκεφτώ τρίτο όνομα για να σας πω και δεν μπορώ», είχε δηλώσει πριν από την έναρξη του Γουίμπλεντον στο www.kathimerini.gr ο Γιώργος Καλοβελώνης και η άποψη – πρόβλεψη του έμπειρου προπονητή βγήκε αληθινή.

Ο Σέρβος και ο Ισπανός θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο (16/7, 16.00) με έπαθλο τον τίτλο του φημισμένου τουρνουά. Είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο σε έναν τελικό. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένας άνθρωπος που λατρεύει τις προκλήσεις, ένας τενίστας που είναι… εθισμένος με την κατάρριψη στόχων – ρεκόρ, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση. Τη μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη.

Αύριο, στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον θα διεκδικήσει το 24ο τρόπαιο από τουρνουά γκραν σλαμ και, εάν το κατακτήσει, θα έχει οκτώ τίτλους από την ιστορική βρετανική διοργάνωση, όσους και ο Ρότζερ Φέντερερ. Στο βρετανικό κεντρικό κορτ έχει να χάσει δέκα χρόνια. Το γρασίδι -και όχι μόνο- είναι η αγαπημένη του επιφάνεια. Ο αυριανός τελικός θα είναι ο 35ος τελικός γκραν σλαμ της καριέρας του.

Ο Νόλε έχει ακόμη ένα κίνητρο για τη νίκη: γνωρίζει ότι ο, παλιός μεγάλος αντίπαλός του, Ρότζερ Φέντερερ, υποστηρίζει τον Αλκαράθ… 

«Θα είναι ο καλύτερος τελικός που θα μπορούσαμε να έχουμε» 

«Πρόκειται για έναν τελικό που όλοι τον περίμεναν. Εάν κρίνω από την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονταν οι παίκτες σε αυτή τη διοργάνωση, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τελικός που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είμαστε και οι δύο σε καλή φόρμα, παίζουμε καλά. Σίγουρα θέλω τον τίτλο και ανυπομονώ. Θα είναι μεγάλη πρόκληση, η μεγαλύτερη που θα μπορούσα να έχω αυτή τη στιγμή από κάθε άποψη: σωματική, ψυχολογική, σωματική. Είναι από τους πιο γρήγορους παίκτες στο τουρ και μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο κορτ. Θεωρώ και τον εαυτό μου ολοκληρωμένο παίκτη», δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ο Σέρβος με τον Ισπανό πριν από, περίπου, ένα μήνα βρέθηκαν αντιμέτωποι στους ημιτελικούς του Παρισιού. Εκεί, ο Τζόκοβιτς νίκησε αλλά ο Ισπανός ήταν τραυματισμένος. «Οι συνθήκες εδώ είναι διαφορετικές. Διαφέρει πολύ το χορτάρι από το χώμα. Διαθέτω περισσότερη εμπειρία. Ο Αλκαράθ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει κίνητρο, είναι νέος, είναι πεινασμένος. Είμαι όμως κι εγώ πεινασμένος, οπότε ας έχουμε ένα καλό γεύμα την Κυριακή».   

Ο Κάρλος Αλκαράθ μπορεί να βρίσκεται στην 1η θέση του κόσμου αλλά με αυτή τη νίκη θα αποδείξει ότι είναι πραγματικά το Νο1 του κόσμου, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Είναι 20 ετών και δείχνει ότι έχει εξοικειωθεί με τους αγώνες στο γρασίδι καθώς έχει 11 σερί νίκες σε αυτή την επιφάνεια. Στη συλλογή του υπάρχει μόνο ένα τρόπαιο από τουρνουά major και ο Ισπανός επιθυμεί να εμπλουτίσει την τροπαιοθήκη του.  

«Ζω την καλύτερη στιγμή της ζωής μου»

Εάν ο Σέρβος ζει για την πρόκληση, ο Ισπανός ζει, όπως δήλωσε, την καλύτερη στιγμή της ζωής του. «Σε έναν αγώνα με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς έχεις έξτρα κίνητρο. Είναι πιο ξεχωριστό να παίζεις με έναν θρύλο του αθλήματος. Αν νικήσω, θα είναι εκπληκτικό για μένα. Δεν θα έχω κερδίσει μόνο το Γουίμπλεντον, αλλά θα το έχω κάνει κόντρα στον Νόβακ. Για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους και ο Νόβακ είναι ένας από αυτούς. Θα ήταν υπέροχο να το κάνω», δήλωσε.

Μπορεί ο Αλκαράθ να επιθυμεί να νικήσει τον Τζόκοβιτς όμως στην αναμέτρηση μαζί του στο Παρίσι από το μεγάλο άγχος του έπαθε κράμπες. «Θα προσπαθήσω να μην μπω με το άγχος που είχα στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. Θα προσπαθήσω να αποβάλλω το άγχος και να απολαύσω τη στιγμή, διότι στο Παρίσι δεν απόλαυσα καθόλου το πρώτο σετ. Θα κάνω κάτι διαφορετικό στο ματς, θα προετοιμαστώ διαφορετικά σε σχέση με τον αγώνα στο Παρίσι. Ελπίζω να μην έχω κράμπες. Νομίζω ότι θα είμαι καλύτερος», υποσχέθηκε. 

Στον αυριανό τελικό το… θερμόμετρο των φίλων του τένις θα είναι στο… κόκκινο. Μένει να δούμε εάν η νέα γενιά του αθλήματος θα καταφέρει να γράψει το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αντισφαίρισης απέναντι στο τελευταίο από τα… Ιερά Τέρατα του τένις.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT