Β. Λιόλιος: «Στην εθνική αθλητές που θέλουν να είναι ψυχή τε και σώματι»

Β. Λιόλιος: «Στην εθνική αθλητές που θέλουν να είναι ψυχή τε και σώματι»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μας έκανε… σοφότερους σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην εθνική ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΟΚ Web Radio.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες των Σλούκα, Καλάθη, Ντόρσεϊ, ο κ. Λιόλιος τόνισε πως «ο Σλούκας είχε εκφράσει τη διάθεσή του εδώ και αρκετό καιρό να μην είναι μαζί μας και ήταν απόλυτα σεβαστό. Φέτος με το βαρύ πρόγραμμα που είχε και με έναν μικρό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα. Και ο Καλάθης για τους ίδιους λόγους με τον Σλούκα θεώρησε πως έπρεπε να ξεκουραστεί, έχοντας περάσει και έναν τραυματισμό, καταλαβαίνοντας πως δεν θα μπορούσε να προσφέρει όσα μπορούσε. Είχαμε ζητήσει να είναι μαζί μας ο Ντόρσεϊ, αλλά έχει έναν τραυματισμό στη μέση και για οικογενειακούς λόγους θεώρησε ότι έπρεπε να απέχει. Εχουμε καλέσει τους αθλητές που θέλουν να είναι ψυχή τε και σώματι. Η εθνική ομάδα εκπροσωπεί το σύνολο της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή με αυτούς τους παίκτες που έχουν επιλεγεί, θα εκπροσωπηθούμε στο Παγκόσμιο, ενωμένοι για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τους Αντετοκούνμπο τόνισε: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με το τεχνικό τιμ. Υπάρχουν κάποιοι αθλητές που είναι σε αποθεραπεία, όπως ο Παπαπέτρου, ο Κ. Αντετοκούνμπο και ανάλογα με την κρίση του ιατρικού τιμ θα ενταχθούν όταν προβλέπεται. Ο Γιάννης θέλει πολύ να παίξει στο Παγκόσμιο, θέλει πάρα πολύ. Η ψυχή του είναι μαζί μας. Είναι σε αποθεραπεία, μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε πώς πηγαίνει. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας. Εχουμε έναν μήνα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι αθλητές και θα δούμε ποιοι είναι μαζί μας. Γι’ αυτό καλέσαμε 22 αθλητές και όχι 12. Στο τέλος της ημέρας η ομάδα παίζει μπάσκετ, το σύνολο. Σημασία για μένα έχει να φύγουμε όλοι μαζί ως ομάδα και να γυρίσουμε όλοι μαζί ως ομάδα».

Για τα φιλικά και την τιμή στον Γκάλη είπε: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό φιλικό που σημαδεύεται από τη βράβευση του μεγαλύτερου Ελληνα μπασκετμπολίστα. Ηταν εξαιρετικά συγκινητικό όταν μιλήσαμε και είπαμε ότι θέλουμε να τον βραβεύσουμε. Συγκινήθηκε, είναι η πρώτη φορά που θα βραβευτεί από την ΕΟΚ. Η τιμή θα είναι δική μας όταν η φανέλα του θα ανεβαίνει ψηλά στο ΟΑΚΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT