Το «πράσινο» ταβάνι ψηλώνει

Ο Παναθηναϊκός στο Κόζιτσε έδειξε έτοιμος για την ευρωπαϊκή υπέρβαση

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφαινόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και οι αγώνες με τη Μαρσέιγ που θα ακολουθήσουν είναι η πιστοποίηση της διαρκούς εξέλιξης του Παναθηναϊκού.

Το εμφατικό πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Κόζιτσε έξι χρόνια μετά την τελευταία ευρωπαϊκή του νίκη, πιστοποιεί ότι το ταβάνι του γίνεται ολοένα ψηλότερο! Η νίκη με 3-1 επί της Ντνίπρο-1 είναι η μεγαλύτερη σε σκορ που έχουν πετύχει ποτέ οι «πράσινοι» σε εκτός έδρας παιχνίδι τους σε προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και τους εξασφαλίζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή τους στον γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Τον νικητή του ζευγαριού τον περιμένει εκεί η Μαρσέιγ, η οποία έχει κάνει σημαντική αναβάθμιση στο ρόστερ της γεμίζοντας με προσδοκίες τους οπαδούς της, όπως δείχνουν και τα 48.000 εισιτήρια διαρκείας που ανακοίνωσε χθες, ρεκόρ στην ιστορία της!

Είναι όμως ένα ραντεβού που μυρίζει… μπαρούτι, όχι μόνο επειδή τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της έχουν μονίμως επεισοδιακό χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια, αλλά και επειδή θα προκύψει ένα πολύ επικίνδυνο συναπάντημα στην Αθήνα, εάν βρεθούν στους ίδιους δρόμους οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, της Μαρσέιγ, της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: οι οργανωμένοι οπαδοί των «πράσινων» είναι αδελφοποιημένοι μ’ αυτούς της Ντιναμό και οι της ΑΕΚ με της Μαρσέιγ, οπότε είναι πολύ υψηλός ο βαθμός επικινδυνότητας. Γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να το αποδεχθεί και η Μαρσέιγ. Δεν μπορεί να το επιβάλλει από μόνη της μία ομάδα ή προληπτικά η ΟΥΕΦΑ, παρά μόνο σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις.

Η διαφαινόμενη πρόκριση κρατάει ανοιχτό τον δρόμο του Παναθηναϊκού προς τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του εξασφαλίζει την επιστροφή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από έξι περιόδους.

Ετοιμάζει κίνηση για στόπερ – Στο ΟΑΚΑ αντί της Λεωφόρου τα παιχνίδια στη φάση των ομίλων.

Eσοδα και μεταγραφές

Τα εγγυημένα έσοδά του στη δεύτερη περίπτωση θα είναι τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ και σχεδόν τριπλάσια στην πρώτη, γεγονός που του δίνει την άνεση να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μεταγραφικά.

Η πρώτη κίνηση θα γίνει άμεσα με την απόκτηση στόπερ. Ο Σένκεφελντ θα μείνει εκτός τουλάχιστον 15-20 ημέρες λόγω θλάσης και θα χάσει σίγουρα τα επόμενα δύο παιχνίδια, πιθανόν και το τρίτο. Αν και ο Γεβντάι τα πήγε περίφημα, αυτή η συνθήκη υποχρεώνει τους «πράσινους» να μην περιμένουν ευκαιρίες στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου όπως σχεδίαζαν. Θα βγουν στην αγορά αναζητώντας έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό έτοιμο να παίξει άμεσα, όπως και έναν δεξιό αμυντικό, μιας και ο Κώτσιρας έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και δεν είναι σίγουρη η παραμονή του.

Οι αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής του σε φάση ομίλων υποχρεώνουν τον Παναθηναϊκό να μετακομίσει για τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, καθώς η απαρχαιωμένη Λεωφόρος δύσκολα θα πάρει άδεια ακόμα και για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η ζήτηση εισιτηρίων είναι τεράστια. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT