Εθνική: Αναμένοντας τον Γιάννη, έμφαση σε άμυνα και τρέξιμο

Εθνική: Αναμένοντας τον Γιάννη, έμφαση σε άμυνα και τρέξιμο

Ο Αύγουστος έχει καθιερωθεί παραδοσιακά ως ο μήνας της εθνικής ομάδας μπάσκετ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αύγουστος έχει καθιερωθεί παραδοσιακά ως ο μήνας της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή της «γαλανόλευκης» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε χθες, ενώ αύριο και την Παρασκευή στα φιλικά με την ισχυρή Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα αφήσουν στο παρκέ το πρώτο δείγμα γραφής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε γνωστά κάποια από τα πρώτα σχέδια που έχει κατά νου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκφραστεί με σιγουριά αν θα έχει στα πλάνα του τον σταρ της ομάδας Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Ο Γιάννης κάνει την προσπάθειά του και σύντομα θα έχουμε μια τελική απόφαση για το αν προλαβαίνει ή όχι. Eχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, οπότε η αναμονή αυτή είναι δικαιολογημένη», ανέφερε ο 52χρονος κόουτς. Ο Ιτούδης δικαιολόγησε απόλυτα τους Ντόρσεϊ, Σλούκα, Καλάθη και Κασελάκη για την επιλογή τους να μην ακολουθήσουν την ομάδα, λέγοντας πως τον είχαν ενημερώσει πολύ νωρίς, ενώ σε ό,τι αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα τόνισε: «Θα πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω στον αμυντικό τομέα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε φάσεις που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να τρέξει το γήπεδο».

Από την αποστολή της εθνικής «κόπηκαν» οι Μαντζούκας, Ζούγρης, Χουγκάζ και Φλιώνης και έτσι, αναμένοντας τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η προετοιμασία συνεχίζεται με τους Γουόκαπ, Μωραΐτη, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Μποχωρίδη, Καλαϊτζάκη, Τολιόπουλο, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Ρογκαβόπουλο, Θ. Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Αγραβάνη, Παπαγιάννη, Κ. Αντετοκούνμπο, Τσαλμπούρη, Χατζηδάκη. Στην πορεία θα «κοπούν» άλλοι πέντε ή έξι (εάν συμπεριληφθεί ο Γιάννης) για να μείνει η τελική 12άδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT