Παναθηναϊκός: Δύσκολα, Ευρωπαίος ξανά

Παναθηναϊκός: Δύσκολα, Ευρωπαίος ξανά

Εξασφάλισε τη συμμετοχή σε ομίλους ο Παναθηναϊκός αποκλείοντας την Ντνίπρο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαιξε με τη φωτιά για 50 λεπτά ο Παναθηναϊκός και εκεί που έμοιαζε έτοιμος να καεί, ήλθαν μια μαγική έμπνευση του Τζούρισιτς και η εκτελεστική δεινότητα του Σπόραρ για να αποτρέψουν το… κάζο της χρονιάς. Αυτό το «πάρε βάλε» του Σέρβου στον Σλοβένο στράικερ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στην κατάμεστη και πολύ αγχωμένη Λεωφόρο, την ώρα που η Ντνίπρο έκανε ανατροπή από το 1-0 σε 1-2 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης, παρά την ήττα της με 3-1 στο Κόζιτσε.

 

Με την ισοπαλία αυτή ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ, έχοντας «κλειδώσει» την επιστροφή του τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας. Το γρήγορο γκολ του Σπόραρ στο 15΄ ύστερα από υπέροχη λόμπα και κυνήγι μιας χαμένης μπαλιάς, φάνηκε να εξασφαλίζει από νωρίς την πρόκριση.

Η εκπληκτική ενέργεια του «τανκ» Αρτέμ Ντόβμπικ στο 24΄ (πέρασε τρεις παίκτες και πλάσαρε στη γωνία) έφερε το 1-1 και αδικαιολόγητο άγχος στους «πράσινους», που έχασαν το κέντρο και οπισθοχώρησαν. Η ανατροπή με το 1-2 ήρθε στο 54΄ με κεφαλιά του Σαράπι, όμως εκεί η Ντνίπρο έμεινε από δυνάμεις.

Εκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, κόπηκε στη μέση και ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον υπέροχο συνδυασμό Τζούρισιτς – Σπόραρ στο 70΄ (3ο γκολ του Σλοβένου σε δύο παιχνίδια), ηρεμώντας οριστικά μετά την αποβολή του Τάντσουκ στο 75΄ για «σκαριά» στον Χουάνκαρ.

Πριν από το παιχνίδι δημιουργήθηκε αναστάτωση από την πληροφορία Ουκρανού δημοσιογράφου ότι 15 μέλη της Ντνίπρο, 8 εκ των οποίων ποδοσφαιριστές, είχαν συμπτώματα δηλητηρίασης, με αιχμές ότι οι περισσότεροι είχαν καταναλώσει μόνο νερό και μπανάνες που τους πρόσφερε ο Παναθηναϊκός στην προπόνηση της Δευτέρας.

Ταυτόχρονα, υποστήριζε ότι η αστυνομία καθυστέρησε άνευ λόγου την επιστροφή της αποστολής στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή σύσκεψη δεν υπήρξε επίσημη διαμαρτυρία ούτε αίτημα αναβολής, με τον Παναθηναϊκό να επισημαίνει ότι όλα αυτά τα περί δηλητηρίασης δεν τον αφορούν και ότι την ευθύνη για τη μετακίνηση των φιλοξενουμένων την είχε η αστυνομία, που ήταν πιο προσεκτική λόγω της εμπόλεμης κατάστασης της Ουκρανίας.

Μεταγραφή στόπερ

Εν τω μεταξύ, σε συμφωνία με την Τρουά ήλθε ο Παναθηναϊκός για τη μεταγραφή του 26χρονου κεντρικού αμυντικού, Ερικ Πάλμερ Μπράουν.

Είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, προέρχεται από δύο πολύ γεμάτες χρονιές στο «Σαμπιονά», όπου μέτρησε 60 εμφανίσεις, οι 38 εκ των οποίων πέρυσι, έχει ύψος 1,86 μ. και την ικανότητα να παίζει τόσο δεξιός όσο αριστερός στόπερ. Η χρηματιστηριακή του αξία εκτιμάται στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2018 μέχρι το 2022 ανήκε στη Μάντσεστερ Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT