Παναθηναϊκός: Συμπληρώνεται το παζλ

Μεταγραφή-εξπρές στον ΠΑΟ, που μετράει οφέλη από την ευρωπαϊκή πρόκριση

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ να ακολουθεί σε μία εβδομάδα, η μάχη με τον χρόνο υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να κλείσει με… συνοπτικές διαδικασίες ένα από τα σημαντικά κουτάκια που είχε αφήσει ανοιχτά σε μεταγραφικό επίπεδο. Οι «πράσινοι» έφεραν στην Αθήνα τον Eρικ Πάλμερ Μπράουν για ιατρικές εξετάσεις και την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου. Εν συνεχεία ανακοίνωσαν την απόκτησή του και έκαναν με ταχύτητα όλα τα αναγκαία, ώστε να τον δηλώσουν σήμερα στη λίστα για τα παιχνίδια με τη γαλλική ομάδα, ώστε να καλύψουν το κενό του τραυματία Σένκεφελντ.

Ο Πάλμερ Μπράουν είναι ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα πληρώσει στις Μάντσεστερ Σίτι και Τρουά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Είναι 26 ετών, έχει ύψος 1,86 μ., διακρίνεται για τον δυναμισμό του και έχει πλούσια εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 16 ετών έγινε ο νεότερος επαγγελματίας του Κάνσας Σίτι στο MLS, πήγε μετά στην Πόρτο από την οποία τον απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι για 4,5 χρόνια, χωρίς να πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Γκουαρδιόλα στην πρώτη ομάδα. Δόθηκε δανεικός σε Κορτράικ, Μπρέντα, Αούστρια Βιέννης και Τρουά, με την οποία κατέγραψε 60 συμμετοχές (οι 38 πέρυσι) σε δύο χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα. «Γεια σας φίλοι του Παναθηναϊκού. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Αθήνα. Πάμε να πάρουμε νίκες!», δήλωσε ο Πάλμερ Μπράουν, διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ.

Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζουν στο μονοπάτι του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην πολύ ισχυρή Μαρσέιγ.

Χωρίς άγχος με Μαρσέιγ

Εχοντας εξασφαλίσει μίνιμουμ τη συμμετοχή του σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και λογικά έσοδα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χωρίς άγχος να αντιμετωπίσει στο μονοπάτι του Τσάμπιονς Λιγκ τη Μαρσέιγ, μια ομάδα με το πιο πλούσιο μπάτζετ της σύγχρονης ιστορίας της. Ο Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε την πρόκριση επί της Ντνίπρο ως τη μεγαλύτερη επιτυχία του στους «πράσινους» και περιμένει καλύτερο αμυντικό πρόσωπο, καθώς το περυσινό όπλο της ομάδας του αποδείχθηκε την Τρίτη η αχίλλειος πτέρνα της. Γι’ αυτό, ίσως αναζητηθεί αμυντικός χαφ για να στηρίξει τον Πέρεθ. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός σκόραρε 5 γκολ σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον Σπόραρ να πετυχαίνει 3 τέρματα και τον Τζούρισιτς να κλέβει τις εντυπώσεις.

Ο πρώτος αγώνας με τη Μαρσέιγ ορίστηκε την ερχόμενη Τετάρτη (21.00) στη Λεωφόρο με διαιτητή τον ελίτ Ρουμάνο Ιστβάν Κόβατς και η ρεβάνς την Τρίτη 15.8 (22.00) στο «Βελοντρόμ» με τον (επίσης ελίτ) Αγγλο Μάικλ Ολιβερ. Υπό τον φόβο επεισοδίων, οι δύο ομάδες δεν επιθυμούν τη μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών και θα ζητήσουν από την ΟΥΕΦΑ να εκδώσει απαγόρευση. «Γιατί μου το κάνατε αυτό;», έγραψε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο μόνος… οπαδός και των δύο ομάδων που μπορεί να παρακολουθήσει χωρίς πρόβλημα τα παιχνίδια τους λόγω της ιστορίας που έχει γράψει με τις φανέλες τους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT