Χαμόγελα σκόρπισε η εθνική μπάσκετ

Πολυφωνία και πλουραλισμό σε άμυνα και σκοράρισμα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, περιελάμβανε το πρώτο δείγμα γραφής της Εθνικής, ενόψει του επερχόμενου Μουντομπάσκετ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυφωνία και πλουραλισμό σε άμυνα και σκοράρισμα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, περιελάμβανε το πρώτο δείγμα γραφής της Εθνικής, ενόψει του επερχόμενου Μουντομπάσκετ.

Η «επίσημη αγαπημένη» στη Λιουμπλιάνα κόντρα στη Σλοβενία του Λούκας Ντόντσιτς επικράτησε με 98-91, δείχνοντας τα στοιχεία που θέλει ο Δημήτρης Ιτούδης και αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της συνέχειας. Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν φυσιολογικά μουδιασμένα. Ο οργανωτής της ομάδας Τόμας Γουόκαπ έκανε το ντεμπούτο του με τα γαλανόλευκα, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε στα παρκέ έπειτα από σχεδόν 17 μήνες απουσίας.

H Εθνική δέχθηκε 29 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, είδε τους Σλοβένους να της παίρνουν 7 επιθετικά ριμπάουντ, όμως η εικόνα της βελτιώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με κορυφαίο τον Θανάση Αντετοκούνμπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, έκανε πιο σωστές επιλογές στην άμυνα, ενώ στην επίθεση βρήκε ρυθμό. Eτσι κατάφερε να επιστρέψει στο ματς πλησιάζοντας στον πόντο (41-40), έχοντας μείνει πίσω ακόμα και με διψήφια διαφορά (41-31).

Ο Κώστας Παπανικολάου με 4/4 τρίποντα στην τρίτη περίοδο ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για τη νίκη, χωρίς από εκεί και πέρα να υστερήσει κανείς σε απόδοση.

Οι Παπανικολάου (19 π.) και Γουόκαπ (17 π.) ήταν οι εκτελεστές της Εθνικής, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (14 π. – 4 ριμπ.) είχε σπουδαία συμβολή, όπως και οι Λούντζης (13 π.), Μήτογλου (13 π.) και Παπαγιάννης (8 π. – 4 ριμπ.).

Με 21 πόντους τελείωσε το ματς ο Ντόντσιτς για τους Σλοβένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT