Με Νίκο Γκάλη απόψε η Εθνική στο ΟΑΚΑ

Ο μυθικός Νικος Γκάλης θα είναι το κεντρικό πρόσωπο πριν από το τζάμπολ του αποψινού δεύτερου φιλικού προετοιμασίας της Εθνικής μας, ενόψει Μουντομπάσκετ, με τη Σλοβενία (19.00).

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στιγμές δόξας θα επιστρέψουν, μνήμες θα ανασυρθούν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, 36 χρόνια μετά… Οταν η φανέλα με το νούμερο «4» στην πλάτη θα ανέβει σήμερα το απόγευμα στον ουρανό του ΟΑΚΑ, νοερά όλοι θα βρίσκονται στο ΣΕΦ. Εκεί όπου ο Νίκος Γκάλης απογείωσε το ελληνικό μπάσκετ εκείνο το καλοκαίρι του 1987. Το καλοκαίρι της ζωής μας…

Ο μυθικός Νικ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο πριν από το τζάμπολ του αποψινού δεύτερου φιλικού προετοιμασίας της Εθνικής μας, ενόψει Μουντομπάσκετ, με τη Σλοβενία (19.00). Και ο κόσμος θα βρίσκεται εκεί για να αποδώσει την τιμή στον άνθρωπο, στον αθλητή που την αξίζει όσο κανείς άλλος. Συγκινητικές στιγμές αναμένεται να εκτυλιχθούν όταν η φανέλα που φορούσε ο Γκάλης στο Ευρωμπάσκετ ΄’87 θα σηκωθεί στην κορυφή του κλειστού και θα μείνει εκεί για να θυμίζει το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.

Ηδη έχουν φύγει 13.000 εισιτήρια και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέχρι χθες βράδυ θεωρούσαν πως το κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο από πολύ νωρίς, για να χειροκροτήσει τον «θεό του μπάσκετ» αλλά ακολούθως και τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, οι οποίοι στο φιλικό της Τετάρτης στη Λιουμπλιάνα άφησαν υποσχέσεις πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι διεθνείς μας κόντρα στη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς απέδειξαν πως με την ομαδική λειτουργία τους είναι σε θέση να εξισορροπήσουν την πιθανή απουσία του μεγάλου σταρ από το Μουντομπάσκετ.

Η εκτελεστική δεινότητα του Παπανικολάου (6/6 τρίποντα), ο συνδυασμός οργανωτικότητας και σκοραρίσματος του Γουόκαπ με καθοριστικά καλάθια στο τέλος, η αστείρευτη ενέργεια και το πάθος του Θανάση Αντετοκούνμπο, η γρήγορη προσαρμογή του Ντίνου Μήτογλου 17 ολόκληρους μήνες μετά την τελευταία επίσημη εμφάνισή του, αλλά και η παρουσία του Μιχάλη Λούντζη, που πέτυχε ρεκόρ πόντων (13) με την Εθνική, δεν μπορεί παρά να αποτελούν τα πιο ενθαρρυντικά στοιχεία για το μέλλον αυτής της ομάδας. «Θα κρατήσουμε τη νίκη, τη διάθεση και την ενέργεια που δείξαμε. Υπήρχαν πολλά καλά κομμάτια στο παιχνίδι, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να βελτιωθούμε σε άλλα, όπως είναι η άμυνα. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε τόσο υψηλά σκορ. Η πρώτη εικόνα ήταν καλή, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Υπάρχουν ακόμη πέντε φιλικά μπροστά μας και μετά έρχονται τα κρίσιμα, στα επίσημα παιχνίδια», ήταν τα λόγια του Λούντζη και μένει να φανεί εάν θα γίνουν πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT