ΠΑΟΚ: «Μίλησε» ο Κωνσταντέλιας

Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις στο ματς-θρίλερ της Ιερουσαλήμ και πήρε την πρόκριση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παιχνίδι που τελείωσε με το εμφατικό 4-1 μοιάζει οξύμωρο να πεις ότι κρίθηκε διά πυρός και σιδήρου. Και όμως, δεν απέχει αυτό από την πραγματικότητα, καθώς η νίκη – πρόκριση του ΠΑΟΚ μέσα στην Ιερουσαλήμ σφραγίστηκε από δύο μαγικές εμπνεύσεις του Κωνσταντέλια στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε ένα ματς-θρίλερ που τα είχε όλα! Δύο αυτογκόλ και ένα χαμένο πέναλτι για τους Ισραηλινούς, μία αποβολή και τρία γκολ για τον ΠΑΟΚ όταν έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, αγωνία και άγχος έως το φινάλε, άσχετα αν το τελικό 4-1 δείχνει μια πρόκριση πολύ χαλαρή και άνετη.

Ακριβώς στο 12΄, το λεπτό που είχε χάσει ο Σβαμπ πέναλτι στο 0-0 της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με ένα… μυθικό αυτογκόλ του Γκότλιβ, σε χαλαρό γύρισμα της μπάλας στον τερματοφύλακα. Με το 1-0, ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, έχασε δύο καλές ευκαιρίες αλλά κόντρα στη ροή του ματς, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν σε απρόσεκτο γύρισμα του Σβαμπ, ο Αουγκούστο χρεώθηκε με πέναλτι και αποβολή. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Σούα και όλα φάνηκαν πιο εύκολα όταν ο Μπράντον Τόμας σκόραρε στο 45΄+2΄. Ο ΠΑΟΚ δεν πήγε στ’ αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά στο ημίχρονο γιατί στο 45΄+7΄ (κρατήθηκαν 10 λεπτά καθυστέρησης λόγω διακοπής για ρίψη αντικειμένων) δέχτηκε «φθηνό» γκολ με κεφαλιά του Φράντεϊ.

Παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, οι πολύ επιτυχημένες αλλαγές του Λουτσέσκου έφεραν ισορροπία και δύο τεράστιες ευκαιρίες από τον Τσιγγάρα και τον Σαμάτα, μέχρι να πάρει ο μαέστρος Κωνσταντέλιας –που μπήκε αλλαγή στο 76΄– την… μπαγκέτα του και να «κλειδώσει» την πρόκριση. Με μια εκπληκτική ενέργεια στο 90΄+1΄ νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Σίλβα, αλλά ο απρόσεκτος Τομάς πέτυχε ένα δεύτερο και μοιραίο αυτογκόλ, ενώ στο 90΄+3΄ έβαλε ο ίδιος το κερα-σάκι στην τούρτα της πρόκρισης, με πολύ γλυκό πλασέ από ασίστ του Τσιγγάρα. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριμα-τικό του Conference League θα είναι η κροατική Χάιντουκ Σπλιτ των Λιβάγια και Σάρλια.

ΜΠΕΪΤΑΡ: Σίλβα, Μπιτόν, Ντγκανί, Κριφ, Γκότλιβ (45΄+4΄ Μίχα), Μοροζόφ, Ασκενάζι (56΄ Τομάς), Αζάρια (90΄ Κάνουκ), Γιόνα (46΄ Νικολαέσκου), Σουά, Φράντεϊ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης (46΄ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (76΄ Κωνσταντέλιας), Τάισον (44΄ Τσιγγάρας), Τόμας (60΄ Σαμάτα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT