Στο χέρι τους οι προκρίσεις

Βατοί αλλά άκρως επικίνδυνοι αντίπαλοι στο... βάθος για τις ελληνικές ομάδες

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος που έχουν να διαβούν οι ελληνικές ομάδες για να αποκαταστήσουν τη θέση της χώρας μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA αλλά και τις δικές τους κακές παρουσίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, τελικά μόνο εύκολος δεν θα είναι. Ακόμη κι αν η τρέχουσα πολύ κρίσιμη εβδομάδα εξελιχθεί καλά και γίνει το πρώτο βήμα, η συνέχεια θα έχει λίγο-πολύ ανάλογες δυσκολίες. Τόσο για την προσπάθεια που θα κάνουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για να μπουν στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και γι’ αυτή του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ και των ΠΑΟΚ και Αρη στο Conference League.

Από τη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν προέκυψε πως οι εκπρόσωποί μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εφόσον περάσουν τα εμπόδια των Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μαρσέιγ, μοιάζουν να έχουν λίγες παραπάνω πιθανότητες στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη βελγική Αντβέρπ (Αμβέρσα 22/8, OPAP Arena 30/8, 22.00 και τα 2 ματς) και στον νικητή του ζευγαριού Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μπράτσκα Τοπόλα (Σερβία), όπου οι Πορτογάλοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί (Μπράγκα ή Μπράτσκα Τοπόλα 23/8, ΟΑΚΑ 29/8, 22.00 και τα 2 ματς).

Η ΑΕΚ μπορεί να νίκησε τους πρωταθλητές Βελγίου 3-0 σε φιλικό προετοιμασίας τον Ιούλιο, ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει καλύτερα από όλους πως τέτοια ματς είναι εντελώς διαφορετικά. Στην περίπτωση που η Ενωση δεν τα καταφέρει κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του Κοπεγχάγη – Σπάρτα Πράγας, με το πρώτο ματς εντός έδρας (24/8-31/8).

Η Μπράγκα είναι η ομάδα που τις τελευταίες δεκαετίες έχει μπει «σφήνα» στις τρεις μεγάλες της Πορτογαλίας (Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ), επενδύοντας εξαιρετικά σε νέους ποδοσφαιριστές και παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο.

Αντβέρπ και (πιθανότατα) Μπράγκα τα τελευταία εμπόδια για ΑΕΚ, ΠΑΟ αν περάσουν τις Ντιναμό και Μαρσέιγ.

Το 2011 έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου ηττήθηκε από την Πόρτο με 1-0. Η Μπάτσκα μετράει 110 χρόνια ιστορίας και πέρυσι έκανε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στο σερβικό πρωτάθλημα. Μέχρι το 2019 αγωνιζόταν στη Β΄ κατηγορία και αυτή είναι η παρθενική της ευρωπαϊκή παρουσία.

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει το πιο εύκολο έργο, καθώς, αν αποκλείσει την Γκενκ, θα βρει στον δρόμο του τη σερβική Τσουκαρίτσκι (24/8 «Γ. Καραϊσκάκης», 31/8 Βελιγράδι) ως τελευταίο εμπόδιο πριν από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο κακό σενάριο που οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα καταφέρουν κόντρα στην Γκενκ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, για τα πλέι οφ του Conference League θα κοντραριστούν με μία εκ των Αδανα Ντεμίρσπορ (Τουρκία), Οσιγεκ (Κροατία), με το πρώτο ματς στο Φάληρο.

ΠΑΟΚ και Αρης έχουν δύσκολες αποστολές από τη στιγμή που θα βρεθούν στα πλέι οφ του Conference League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Ρόζενμποργκ – Χαρτς (24/8-31/8) με το πρώτο ματς εκτός έδρας, ενώ οι «κίτρινοι» με τον νικητή του Μπεσίκτας – Νέφτσι (24/8-31/8), με την πρώτη αναμέτρηση στο «Κλ. Βικελίδης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT