Eθνική μπάσκετ: Προσπαθεί αμυντικά, έχει πρόβλημα επιθετικά

Eθνική μπάσκετ: Προσπαθεί αμυντικά, έχει πρόβλημα επιθετικά

Την ισορροπία που είχε και στα δύο μέρη του παρκέ στα φιλικά με τη Σλοβενία, η Eθνική δεν κατάφερε να τη βρει στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις, όπου ηττήθηκε από τη Σερβία με 71-64

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ισορροπία που είχε και στα δύο μέρη του παρκέ στα φιλικά με τη Σλοβενία, η Eθνική δεν κατάφερε να τη βρει στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις, όπου ηττήθηκε από τη Σερβία με 71-64. Αν και αμυντικά οι διεθνείς μας ανταποκρίθηκαν σε όσα τους ζήτησε ο Δημήτρης Ιτούδης, επιθετικά δεν είχαν τις λύσεις. Ούτε το μακρινό σουτ, ούτε όμως και το καλάθι μέσα από τη ρακέτα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μόλις ένα δίποντο σε 12 προσπάθειες. Με τους Μπογκντάνοβιτς και Μιλουτίνοφ οι Σέρβοι δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην ελληνική ομάδα, η οποία βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους (37-52) λίγο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου. Με πρωταγωνιστή τον Ρογκαβόπουλο που πέτυχε 19 πόντους (8/8 βολές, 4/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), που ήταν και ο καλύτερος παίκτης της «γαλανόλευκης» και έξι συνεχόμενους πόντους του Παπαπέτρου (11 π. με 4/8 διποντα, και 1/3 τρίποντα), που επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του, κατάφερε να ισοφαρίσει 59-59 στο 33΄, αλλά δεν είχε τελικά τρόπο να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Μήτογλου με 9 πόντους (1/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 10 ριμπάουντ), ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια δεν είχε την απόδοση των προηγούμενων φιλικών. Ο Παπαγιάννης (6 π.) από την πλευρά του είχε 2/2 τρίποντα και δύο μπλοκ. Από τους Σέρβους ξεχώρισαν ο Μπογκντάνοβιτς με 15 πόντους και οι Μιλουτίνοφ και Γκούντουριτς με 14.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT