Απτόητη η UEFA, δείχνει «σέντρα» στο Ζάγκρεμπ

Απτόητη η UEFA, δείχνει «σέντρα» στο Ζάγκρεμπ

Τους κινδύνους των αναμετρήσεων επισημαίνει η ΑΕΚ – Ανακοίνωση της Ντιναμό κατά της Ενωσης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή τη Δευτέρα το βράδυ έξω από την «OPAP Arena» ρίχνει βαριά τη σκιά της ενόψει των επερχόμενων αναμετρήσεων των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση εξακολουθεί να θεωρεί αδιανόητη τη μη τιμωρία της κροατικής ομάδας από την UEFA, από τη στιγμή που δεν φρόντισε να τηρήσει την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για αποφυγή μετακινήσεων των οπαδών στα μεταξύ τους ματς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συνεχείς οι επαφές που γίνονται από την ΠΑΕ με στελέχη της UEFA, επαφές στις οποίες επισημαίνονται οι κίνδυνοι από τη διεξαγωγή των δύο παιχνιδιών (15.8 «Μάξιμιρ», 19.8 «OPAP Arena»), με δεδομένα τα όσα έχουν συμβεί αλλά και τη χθεσινή αντίδραση του κροατικού συλλόγου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντιναμό, κατηγόρησε την ελληνική ομάδα πως αποποιείται τις ευθύνες της και εκμεταλλεύεται μια ανθρώπινη τραγωδία για να ασκήσει πίεση στην UEFA, ώστε να την αποβάλει από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι διαχρονικά καλές σχέσεις που έχει η Ντιναμό με αξιωματούχους της UEFA, είναι αλήθεια πως δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι ωστόσο δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν με την ασφάλεια των παικτών και όλης της αποστολής που θα ταξιδέψει την προσεχή Δευτέρα στο Ζάγκρεμπ για το πρώτο ματς. Ειδικά όταν είναι πλέον ξεκάθαρο τι πρεσβεύουν οι χούλιγκαν της Ντιναμό, Bad Blue Boys, που στέλνουν ήδη τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα ενόψει του αγώνα, μέσω social media.

Χθες μάλιστα οι Κροάτες εξέδωσαν και τα εισιτήρια του αγώνα της ερχόμενης Τρίτης, τα οποία τιμώνται 10, 20 και 25 ευρώ, ενώ όπως έγινε γνωστό ένα από τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, ο διεθνής εξτρέμ Λούκα Ιβάνουσετς θα παραμείνει στο δυναμικό της, αφού η μεταγραφή του στη Φέγενορντ δεν προχώρησε. Αντίθετα, το deal του Αγιαξ με τον αμυντικό Γιόσιπ Σούταλο ολοκληρώθηκε, αλλά θα ανακοινωθεί μετά τα ματς με την ΑΕΚ.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι του «Μάξιμιρ» θα ξεκινήσει σήμερα, με τη Σούπερ Λιγκ 1 να αναβάλει όπως ήταν φυσικό το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, το οποίο θα οριστεί σε προσεχή ημερομηνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT