Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί

Φανερά βελτιωμένος, νίκησε με 1-0 τη Μαρσέιγ και ελπίζει σε πρόκριση

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εκρηκτικό κοκτέιλ φρεσκάδας, έντασης και ποιότητας ο Παναθηναϊκός, μέθυσε τους τρελαμένους οπαδούς του με μια απολαυστική νίκη επί της πολυδιαφημισμένης Μαρσέιγ, με το τελικό 1-0 να είναι πολύ φτωχό σε σχέση με αυτό που πραγματικά άξιζε. Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει με τρεις παίκτες-έκπληξη (Βαγιαννίδη, Βέρμπιτς, Μαντσίνι) δικαιώθηκε απόλυτα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί και έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τη γαλλική ομάδα, που ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας, παίζοντας παθητικό ποδόσφαιρο. Στο α΄ ημίχρονο, η πίεση του Παναθηναϊκού δεν έφερε σημαντικές ευκαιρίες παρότι ήταν ασφυκτική σε μεγάλα διαστήματα, σε αντίθεση με το β΄ μέρος όπου η πολιορκία έγινε μαζική και οι ευκαιρίες για ένα γκολ πολύ περισσότερες.

Το κλειδί της νίκης έβγαλε από την τσέπη του ο Μπερνάρ. Υστερα από έναν εντυπωσιακό συνδυασμό, ο μικρόσωμος Βραζιλιάνος τρύπωσε σε θέση σέντερ φορ και με ένα υποδειγματικό πλασέ έλυσε τον γόρδιο δεσμό! Το γκολ ήλθε στο 83΄, όταν κορυφώθηκε η πίεση του Παναθηναϊκού μετά την αποβολή του Κοντογμπιά στο 59΄ για «σχαριά» στον Τζούρισιτς. Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς ήταν απόλυτα επιτυχημένες και βοήθησαν να κρατηθεί σταθερά ψηλά ο ρυθμός, παρά την απογοήτευση που άρχισαν να γεννούν οι ουκ ολίγες χαμένες ευκαιρίες.

Τα πανηγυρικά στιγμιότυπα στο φινάλε γύρισαν τον χρόνο πίσω σε παλαιές ένδοξες εποχές, σε μια βραδιά που είχε πάρα πολλά χρόνια να ζήσει η Λεωφόρος. H ρεβάνς στο Βελοντρόμ θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολη υπόθεση τη βραδιά του Δεκαπεντάγουστου, αλλά υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για επιστροφή στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Παναθηναϊκός θα παλέψει σκληρά για να την αξιοποιήσει!

ΠANAΘΗΝΑΪΚΟΣ: Mπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (79΄ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (79΄ Τσέριν), Τζούριτσιτς (71΄ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58΄ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (71΄ Ιωαννίδης).

ΜΑΡΣΕΪΓ: Λόπεθ, Κλάους, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Λόντι, Σαρ (75΄ Χάριτ), Βερετού (86΄ Γεντουζί), Κοντογκμπιά, Ουνάχι (67΄ Ρόνγκιερ), Εντιαγέ (75΄ Μουγκέ), Ομπαμεγιάνγκ (86΄ Μπεμπά).

Απόψε μπαίνουν στη μάχη και οι Ολυμπιακός (Γκενκ), ΠΑΟΚ (Χάιντουκ) και Αρης (Ντιναμό Κιέβου).

Η σκυτάλη περνάει απόψε στα χέρια των άλλων τριών εκπροσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στις 22.00 την Γκενκ στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο Σπλιτ (22.00) απέναντι στη Χάιντουκ για τον 3ο προκριματικό του Conference League και τον Αρη να φιλοξενεί (21.15) για την ίδια διοργάνωση την Ντιναμό Κιέβου.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τους αγώνες με τη Γκενκ ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Πριν ξεκινήσουμε, θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια και τους οικείους του θύματος. Η βία πρέπει να βρίσκεται πάντα μακριά από ποδόσφαιρο. Είναι το πρώτο παιχνίδι μιας περιόδου με πολλές φιλοδοξίες και προσδοκίες. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε», επισήμανε ο Μαρτίνεθ, ο οποίος υπολογίζει στον Χουάνγκ και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Κροατία λαμβάνει χαρακτήρα επικίνδυνης αποστολής λόγω των θλιβερών γεγονότων στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο Οζντόεφ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και υπολογίζεται, με μοναδική σημαντική απουσία αυτή του τιμωρημένου Ντόουγκλας Αουγκούστο. «Πρέπει να εξαφανιστούν αυτοί οι ηλίθιοι από το ποδόσφαιρο. Για εμάς ανοίγει ένας άλλος κύκλος αγώνων, πολύ διαφορετικός. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να παίζουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα», τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Αρης υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου, μια αποδυναμωμένη ομάδα σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν της, αλλά πάντα ικανή για τα πάντα σε αυτό το επίπεδο. «Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να μην κάνουμε λάθη και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας», είπε ο Απόστολος Τερζής, ο οποίος αντικατέστησε στην ευρωπαϊκή λίστα τον Εμπακατά με τον Μοντόγια και τον Σαβέριο με τον Σαμόρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT