Πρέμιερ Λιγκ: Ζητείται αντίπαλος για την Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Ζητείται αντίπαλος για την Σίτι

Η δράση του Αγγλικού πρωταθλήματος ξεκίνησε, με την ομάδα του Πέπε Γκουαρδιόλα να αποτελεί και φέτος το μεγάλο φαβορί

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σέντρα έγινε χθες το βράδυ και η αστείρευτη δράση θα κρατήσει μέχρι τις 19 Μαΐου του 2024. Η Πρέμιερ Λιγκ, το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα του κόσμου, έκανε και φέτος την εκκίνηση του, βάζοντας όλους τους ποδοσφαιρόφιλους για τα καλά σε αγωνιστικό mood. Οι προσδοκίες για την σεζόν 2023-24 είναι υψηλότερες. Αλλωστε το χρήμα ρέει άφθονο μεταξύ των 20 ομάδων που μετέχουν, κάτι που έχει ως συνέπεια τα ρόστερ να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Και το πρώτο ερώτημα που γεννιέται αβίαστα είναι ένα: Θα βρεθεί αντίπαλος να πάρει το πρωτάθλημα από τα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι που τα τελευταία έξι χρόνια το έχει σφιχταγκαλιάσει με 5/6 κατακτήσεις; Θα αφήσει ο Πέπε Γκουαρδιόλα να πάει ο τίτλος που τόσο ονειρεύεται, σε άλλα χέρια; Ο Ισπανός στοχεύει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει τέσσερα σερί πρωταθλήματα στην Αγγλία γράφοντας ιστορία και σίγουρα κάτι νέο θα έχει σκεφτεί για να ανταποκριθεί και σε αυτή την πρόκληση.

Οι «γαλάζιοι» μετά το περσινό τους «τρεμπλ» ειδαν τους Γκουντογκάν και Μαχρέζ να φεύγουν για Μπαρτσελόνα και Αλ Αχλί αντίστοιχα,  όμως προχώρησαν σε εξίσου ποιοτικές προσθήκες αποκτώντας τον Ματέο Κόβασιτς από την Τσέλσι και τον Γιόσκο Γκβάρντιολ από τη Λειψία. Το υλικό της παραμένει εξαιρετικό και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. 
Στην πρεμιέρα με… σβηστές τις μηχανές και με δύο τέρματα του μεγάλου αστέρα της Έρλινγκ Χάαλαντ, νίκησε εκτός έδρας με 3-0 τη νεοφώτιστη Μπέρνλεϊ κάνοντας μια καλή πρόβα ενόψει της μάχης με την Σεβίλλη την προσεχή Τετάρτη (16/8, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου θα διεκδικήσει και το ευρωπαϊκό Super Cup. 

Οπλισε τα… κανόνια η Αρσεναλ

Η Άρσεναλ που είδε πέρυσι να χάνει το πρωτάθλημα στις τελευταίες στροφές, όπου πέτυχε μόλις 3 νίκες σε 9 ματς μοιάζει να είναι μια «σκάλα» παραπάνω. Η διοίκηση δείχνει να στηρίζει το όλο εγχείρημα του Ισπανού τεχνικού τηε Μικέλ Αρτέτα, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη της, αποκτώντας τον χαφ Ντέκλαν Ράις από τη Γουέστ Χαμ έναντι του ποσού των 120 εκατομμυρίων ευρώ και τους Χάβερτς και Τίμπερ.

Οι «κανονιέρηδες» κατά πολλούς είναι σε θέση όχι μόνο να κοντράρουν την Σίτι αλλά και να την προσπεράσουν, κάτι που μένει να φανεί.

Από κει και πέρα Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λογίζονται ως τα αουτσάιντερ. Αφενός η πρώτη θεωρείται απίθανο να επαναλάβει μια τόσο κακή χρονιά όπως την περυσινή όπου τερμάτισε πέμπτη ενώ η Γιουνάιτεντ που επέστρεψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ποιοτικές προσθήκες στο έμψυχο υλικό της με αυτές του Δανού σκόρερ Ράσμους Χόιλουντ και του Καμερουνέζου  τερματοφύλακα Αντρέ Ονάνα από την Ιντερ, να ξεχωρίζουν.

Η ιδιαίτερα ανεβασμένη και… Σαουδαραβική Νιούκαστλ, η Άστον Βίλα με έναν πολύ κορμό από πέρυσι και τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο της,  η Τσέλσι που προέρχεται από μια απογοητευτική σεζόν και ποντάρει στον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, θα διεκδικήσουν ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όπως και η Τότεναμ που με τον «δικό» μας  Αγγελο Ποστάκογλου στον πάγκο ξεκινά μια νέα προσπάθεια. Νέα στην κυριολεξία αφού στο δυναμικό της δεν θα υπάρχει πλέον ο Χάρι Κέιν ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου.

Φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό ακούει στο όνομα Μπράιτον και αν θα έχει συνέχεια το περυσινό «θαύμα» της, όπου τερμάτισε στην πρώτη εξάδα και «σφράγισε» για πρώτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μπρέντφορντ, Κρίσταλ Πάλας, Φούλαμ, Έβερτον και Μπέρνλεϊ εκτιμάται ότι θα είναι οι ρυθμιστές του πρωταθλήματος κινούμενες στην μέση της βαθμολογίας ενώ η Γούλβς που αποδυναμώθηκε, όπως και  η Γουεστ Χαμ, συμπληρώνουν μια εξάδα ομάδων (Μπόρνμουθ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Λούτον) που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Από την φετινή Πρέμιερ Λιγκ θα λείψει η Λέστερ που υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ, οκτώ χρόνια μετά το θαύμα της κατάκτησης του τίτλου με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο τιμόνι της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Χθες

Μπέρνλεϊ-Μάνστεστερ Σίτι 0-3
(3΄, 36΄Χάαλαντ, 74’ Ρόδρι)

Σάββατο (12/8)

14.30 Αρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ
17.00 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας
17.00 Μπέρνμουθ – Γουέστ Χαμ
17.00 Μπράιτον – Λούτον 
17.00 Εβερτον – Φούλαμ
19.30 Νιούκαστλ – Αστον Βίλα

Κυριακή (13/8)

16.00 Μπρέντφορντ – Τότεναμ
18.30 Τσέλσι – Λίβερπουλ

Δευτέρα (14/8)

22.00 Μάντσεστερ Γ. – Γούλβς

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT