Επί ποδός και η Αθήνα για το Σούπερ Καπ

Επί ποδός και η Αθήνα για το Σούπερ Καπ

Αύριο ο τελικός μεταξύ Σίτι και Σεβίλλης στο «Καραϊσκάκη», ο οποίος θα διεξαχθεί υπό αστυνομικά μέτρα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αυριανό τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ξεκίνησε. Στο «Καραϊσκάκη» αύριο βράδυ θα φιλοξενηθεί η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και στη Σεβίλλη, με τους Αγγλους πρωταθλητές Ευρώπης να διεκδικούν για πρώτη φορά το τρόπαιο, ενώ οι Ισπανοί, που έχουν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, για έβδομη, με μοναδική κατάκτηση αυτή της σεζόν 2006-07 κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 3-0. Επίσης είναι η πρώτη φορά που ο τελικός της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, ενώ είναι και ο πρώτος της UEFA που γίνεται στην Ελλάδα μετά τη σεζόν 2006-07 και τη νίκη της Μίλαν επί της Λίβερπουλ με 2-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ.

Το στάδιο «Καραϊσκάκη» και ο Πειραιάς γενικότερα έχουν φορέσει τα καλά τους για να υποδεχθούν τόσο τις δύο ομάδες όσο και τους οπαδούς τους, ενώ δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας μετά τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας με τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ.

Αλλωστε και ο συγκεκριμένος τελικός είναι υψηλού κινδύνου, αφού επεισόδια είχαν προκληθεί και σε αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Σίτι και στην Ιντερ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στο Γιουρόπα μεταξύ των οπαδών της Σεβίλλης και της Φιορεντίνα στη Βουδαπέστη. Μάλιστα, η UEFA, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό της αναμέτρησης από τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι δύο ομάδες αναμένονται στη χώρα μας με όλα τα αστέρια τους, με στόχο την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία, στο ενδεχόμενο ισοπαλίας δεν θα υπάρξει παράταση, όμως θα ακολουθηθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT