Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Αποστολές-φωτιά για ΑΕΚ, ΠΑΟ

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Αποστολές-φωτιά για ΑΕΚ, ΠΑΟ

Υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας οι αποψινοί αγώνες σε Ζάγκρεμπ και Μασσαλία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πιο κοντά στο σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιδιώξουν να βρεθούν απόψε ΑΕΚ (21.00) και Παναθηναϊκός (22.00).

Η μεν Ενωση ξεκινώντας από μηδενική βάση τους αγώνες της με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αφετηρία όχι την Αθήνα, όπως ήταν αρχικά ορισμένο, αλλά την πρωτεύουσα της Κροατίας, οι δε «πράσινοι» υπερασπιζόμενοι στη Μασσαλία το πτωχό πλην… τίμιο 1-0 της νίκης τους στη Λεωφόρο, που τους δίνει μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Εάν προκριθεί ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ, θα αντιμετωπίσει (λογικά) την Μπράγκα, η οποία έχει νικήσει 3-0 στην Πορτογαλία την Μπάτσκα Τόπολα και είναι ακλόνητο φαβορί. Αν αποκλειστεί, τότε θα αγωνιστεί απευθείας στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Αν περάσει η ΑΕΚ την Ντιναμό, επόμενος αντίπαλός της στα πλέι οφ θα είναι η βελγική Αντβέρπ, ειδάλλως θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τη νικήτρια του αγώνα Σπάρτα Πράγας – Κοπεγχάγη (0-0 το πρώτο παιχνίδι στη Δανία). Αν γνωρίσει και δεύτερο αποκλεισμό, θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του Conference League.

«Φρούριο» το ξενοδοχείο της Ενωσης, σε επιφυλακή οι γαλλικές Αρχές για την αναμέτρηση των «πρασίνων».

Τα παιχνίδια της ΑΕΚ με την Ντιναμό θα γίνουν κάτω από τη βαριά σκιά της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της, Μιχάλη Κατσουρή. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και η αντιπαλότητα των δύο ομάδων στα άκρα, έχοντας ξεπεράσει τα στενά όρια του αγωνιστικού χώρου. Η αποστολή της ΑΕΚ μετέβη χθες με τσάρτερ στο Ζάγκρεμπ, χωρίς τη συνοδεία οπαδών της και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το «Μάξιμιρ» αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο και η επιτήρηση από την πλευρά της UEFA στον ύψιστο βαθμό. Η πρωτεύουσα της Κροατίας βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, με αστυνομικούς με πολιτικά κάνουν περιπολίες στην πόλη, ενώ το ξενοδοχείο Doubletree Hilton, όπου διαμένει η αποστολή, είναι περικυκλωμένο από τις Αρχές. Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε μαζί του 23 παίκτες, με τον Ντομαγκόι Βίντα να υπολογίζεται κανονικά, όπως και ο Σέρχιο Αραούχο που είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά από την επέμβαση που έκανε στο γόνατό του. Αντιθέτως, εκτός πλάνων έμεινε ο Γκατσίνοβιτς λόγω ενός τραυματισμού που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, όπως και ο ανέτοιμος Πόνσε.

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Αποστολές-φωτιά για ΑΕΚ, ΠΑΟ-1
Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε χθες για Μασσαλία, όπου κι εκεί ο βαθμός επικινδυνότητας είναι αυξημένος. [INTIME NEWS]

Πολύ δύσκολη αποστολή και σε βαρύ κλίμα θα έχει και ο Παναθηναϊκός στη Μασσαλία, όχι μόνο λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού μετά το 1-0 της νίκης του στη Λεωφόρο, αλλά και λόγω της «αδελφοποίησης» των οπαδών της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή και οργανωμένων οπαδών των «πρασίνων» στα επεισόδια της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό, η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την προσέγγιση κάθε οπαδού του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Ο προπονητής της Ντιναμό, Ιγκόρ Μπίσκαν, εξέφρασε χθες τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη. O τεχνικός της Μαρσέιγ, Μαρθελίνο, τόνισε ότι η ομάδα του θα φτάσει στην πρόκριση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT