Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ενα πολύ μεγάλο ραντεβού

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ενα πολύ μεγάλο ραντεβού

Η Ελλάδα ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νεότευκτο Εθνικό Κέντρο Στίβου, στις όχθες του Δούναβη, αρχίζει σήμερα το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Βουδαπέστη από 22 αθλητές και αθλήτριες, μια ομάδα που αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων και νέων ταλαντούχων παιδιών. «Πρεμιέρα» από ελληνικής πλευράς θα κάνει ο βαδιστής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (09.50). Στη «διαδρομή» των 40 χρόνων των πρωταθλημάτων κόσμου η χώρα μας έχει κατακτήσει 23 μετάλλια, ενώ τον… χορό των μεταλλίων άνοιξε, στην πρώτη διοργάνωση, η Αννα Βερούλη (1983) με την 3η θέση στον ακοντισμό.

Στα 20 χλμ. βάδην, η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ηρώων, στο κέντρο της πόλης. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί για 6η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κι έχει ως βασικό στόχο τα 35 χλμ. «Οταν ήρθε η πρόσκληση για το 20άρι, αλλάξαμε λίγο τον προγραμματισμό. Εχω προετοιμαστεί όμως κατάλληλα για τα 35 χλμ. και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και στα 20 χλμ. Πέρασαν 12 χρόνια που αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και κάθε φορά συμμετέχω με τον ίδιο ζήλο και παλεύω για να γίνω καλύτερος», δήλωσε ο βαδιστής πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Βουδαπέστη.

Στο σημερινό πρωινό πρόγραμμα, ελληνικές συμμετοχές υπάρχουν στους προκριματικούς της σφαιροβολίας και της σφυροβολίας. Στη σφαιροβολία (11.30), ο Οδυσσέας Μουζενίδης θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί το απόγευμα (21.35). Στη σφυροβολία (13.00 και 14.40) θα αγωνιστούν οι Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης και Κώστας Ζάλτος. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί αύριο (18.50).

«Πρεμιέρα» από ελληνικής πλευράς κάνει ο βαδιστής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής θα ανοίξει (08.15) με τα 20 χλμ. βάδην γυναικών. Οι Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Κυριακή Φιλτισάκου θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να διεκδικήσουν καλές θέσεις. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα πάρει μέρος για 5η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. «Αισθάνομαι έτοιμη να διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την πρόκριση σε ακόμη έναν τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεκδικήσει τη Δευτέρα (19.40) η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ έχει φετινή επίδοση 4,62 μ. με το όριο πρόκρισης να είναι στα 4,65 μ. «Το σημαντικότερο για εμένα είναι να μπω και να κάνω αυτό που κάνω στην προπόνηση. Εάν μου βγει αυτό που βλέπω στην προπόνηση θα μπορούσα να ανεβώ στο βάθρο, αλλά δεν πάω με αυτή τη σκέψη. Πάω με στόχο να κάνω το καλύτερο δυνατό», υπογράμμισε. Στους προκριματικούς του αγωνίσματος θα πάρει μέρος και η Ελένη Πόλακ. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο. Λίγη ώρα αργότερα (19.50), θα αρχίσουν οι προκριματικοί των 400 μ. εμπ. με τη συμμετοχή της Δήμητρας Γναφάκη. Στόχος της πρωταθλήτριας είναι η πρόκριση στους ημιτελικούς.

Στη διοργάνωση της Βουδαπέστης έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.100 αθλητές και αθλήτριες από 202 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT