Ιδανική αρχή για την Super League

Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε 17 γκολ σε πέντε ματς αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια

3' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της Super League. Η πρώτη αγωνιστική, παρά το γεγονός ότι διεξήχθη λειψή, όπως και στη σκιά του σαββατιάτικου αγώνα – θρίλερ της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όπου η Ενωση σφράγισε την πρόκριση της στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έκρυβε τελικά αρκετές συγκινήσεις, παραλίγο εκπλήξεις καθώς και απρόοπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πέντε ματς που έγιναν σημειώθηκαν συνολικά 17 γκολ, αριθμός αν μη τι άλλο ελπιδοφόρος για πρεμιέρα.  

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0

Αγχωτική νίκη για τον Ολυμπιακό, που δυσκολεύθηκε να φτάσει στο 2-0 επί του Πανσερραϊκού, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό της αναμέτρησης εξαιτίας της αποβολής του Χάγεκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί και μάλιστα ο Πανσερραϊκός θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως στο 54’ ο Αλεξιτς δεν αξιοποίησε το πέναλτι που δόθηκε (με VAR) για χέρι του Καμαρά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Τελικά ο Μπιέλ με ωραίο σουτ ήταν αυτός που λύτρωσε τον Ολυμπιακό κάνοντας το 1-0 στο 63’, ενώ ο Ελ Αραμπί στο έγραψε το τελικό 2-0 με πέναλτι (που κέρδισε ο Φορτούνης από τον Πεταυράκη) στο 87′. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Σκάρπα που έπαιξε για ένα ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε μόλις προχθές στην ομάδα.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0

Με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα μπήκε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με σχετική άνεση 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Πρωταγωνιστής και σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που πέτυχε δύο γκολ, όπως είχε συμβεί και την περασμένη Πέμπτη στην πρόκριση επί της Χάιντουκ.

Η νίκη αυτή δίνει στο Δικέφαλο την απαραίτητη ώθηση ενόψει του αγώνα με την Χαρτς στη Σκωτία για τα πλέι οφ του Conference League. Ο Μουργκ από το σημείο του πέναλτι στο 22’ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ενώ από την άλλη ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 41’, όταν επίσης από την άσπρη βούλα, ο Μιριτέλο, “σημάδεψε” το δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζίβκοβιτς πήρε την… μπαγκέτα και με δύο τέρματα στο 54′ και στο 59′, υπέγραψε τη νίκη του ΠΑΟΚ.

ΟΦΗ – Αρης 3-2

Το καλύτερο παιχνίδι της πρεμιέρας έγινε στο Γεντί Κουλέ του Ηρακλείου, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-2 του Αρη, σε έναν αγώνα όπου και οι δύο ομάδες άξιζαν το τρίποντο. Οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ντίκο να ανοίγει το σκορ από ασίστ του… Μανδά στο 17’, ενώ ο Θοράρινσον έκανε το 2-0 στο 38’. Παρόλα αυτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης μόνο… θεατής δεν ήταν σε αυτό το διάστημα, καθώς είχε δοκάρι με τον Πάλμα στο 19’, ενώ τελικά κατάφερε να μειώσει με τον Μορόν στο 40ό λεπτό της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, με τον Αρη να ισοφαρίζει στο 68΄με τον Φαμπιάνο και με το γκολ να μετρά μετά από χρήση του VAR, ενώ ο Πάλμα είχε ακόμα ένα δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 86’. Η λύση και η λύτρωση για τον ΟΦΗ ήρθε από τον πάγκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Νέιρα ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, έπειτα από ωραία συνεργασία των Αμπαντά και Μοσκέρα, και με κοντινό πλασέ, χάρισε στην ομάδα του την πρώτη της φετινή νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά 3-0

Σε δύο δόσεις πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα για να ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ, μετά το πρόβλημα που υπήρξε στον φωτισμό του γηπέδου και οδήγησε στη διακοπή της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάντως ακόμα και έτσι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά καθώς επικράτησε με 3-0, έχοντας πρωταγωνιστή τον Κόντε που επέστρεψε στη δράση σημειώνοντας δύο τέρματα. Το πρώτο στο 31ο λεπτό του αγώνα το… Σάββατο από το σημείο του πέναλτι και το άλλο 24 ώρες μετά και στο 53’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκάρο στις καθυστερήσεις, με τον ΠΑΣ να παίζει με δέκα στο τέλος ελέω αποβολής του Καραχάλιου.

Βόλος – Λαμία 2-2

Λένε ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Κάτι ανάλογο ισχύει και το πρώτο βήμα του φετινού μαραθώνιου, καθώς την Παρασκευή, Βόλος και Λαμία έστειλαν το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα. Οι δύο ομάδες έπειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο «Πανθεσσαλικό» αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δύο φορές και τον Βόλο να… απαντά ισάριθμες. Ο Καρλίτος (55’) και Σλίβκα (60’) πέτυχαν τα γκολ της Λαμίας, ενώ για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου μείωσε στο 58’ ο Σιέλης, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με εξαιρετικό τέρμα ο Νικολάι Αλχο στις καθυστερήσεις.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT