Τσάμπιονς Λιγκ: Μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ

Ηττήθηκε με 1-0 από την Αντβέρπ, αλλά έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάλεψε, αλλά δεν ήταν αρκετό… Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Αντβέρπ στο Βέλγιο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση σε μία εβδομάδα στην «Opap Arena», προκειμένου να πάρει αυτή το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Αντβέρπ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα. Οι Βέλγοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο… φουριόζοι και κατάφεραν στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο και κλείσουν την ΑΕΚ μπροστά την εστία του Αθανασιάδη.

Η πίεση αυτή απέδωσε καρπούς και έτσι στο 16ο λεπτό βρήκαν το γκολ, όταν από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Γιάνσεν με πλασέ έκανε το 1-0.

Με 10 παίκτες έπαιζαν οι Βέλγοι από το 50΄ – Αποχώρησε με πρόβλημα ο Λιβάι Γκαρσία.

Η εξέλιξη αυτή έμοιαζε με… ξυπνητήρι για τους παίκτες του Αλμέιδα, που αφού ξεπέρασαν την αρχική ψυχρολουσία πήραν την μπάλα στα πόδια τους και απείλησαν με τον Γκαρσία στο 28΄ και με τον Πινέδα στο 44΄, χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 36΄ ο Γκαρσία αποχώρησε με πρόβλημα στο πόδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ενωση, καθώς μόλις στο 51΄ ο Μπατάιγ είδε σωστά την κόκκινη κάρτα του Γάλλου διαιτητή Φρανσουά Λετεσιέ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς. Η ΑΕΚ, έχοντας πλέον παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική στιγμή στην εστία της Αντβέρπ. Στο 67΄ ο Αλμέιδα ρίσκαρε ακόμη περισσότερο, καθώς πραγματοποίησε τρεις αλλαγές, ολοκληρώνοντας πρόωρα τις διορθωτικές του κινήσεις, αλλά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διασπάσει (παρά τις ευκαιρίες με τον Πόνσε στο 88΄ και τον Μουκουντί στις καθυστερήσεις) την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Βέλγων, που κράτησαν μέχρι το φινάλε το υπέρ τους 1-0.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Φαν Μπόμελ): Μπουτέζ, Ντε Λατ, Μπατάιγ, Αντερβάιρελτ, Κουλιμπαλί, Μπαλίκουσα, Εκέλενκαμπ (55΄ Ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμέιρεν, Οντρέικα (55΄ Βάινς), Γιάνσεν (71΄ Μούγια).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67΄ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνκσι (46΄ Γιόνσον), Πινέδα, Αμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (67΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Μάνταλος), Γκαρσία (36΄ Πόνσε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT