Ο δύσκολος ευρωπαϊκός δρόμος των τεσσάρων

Ο δύσκολος ευρωπαϊκός δρόμος των τεσσάρων

Η κλήρωση δεν ήταν καλή για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο Γιουρόπα, ενώ πιο βαή είναι αυτή του ΠΑΟΚ στο Conference League

12' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βαθιά νερά καλούνται να κολυμπήσουν οι τρεις ελληνικές ομάδες στους ομίλους του φετινού Γιουρόπα Λίγκα, καθώς η τύχη δεν τους χαμογέλασε στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μονακό.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έπεσε στον πρώτο όμιλο με αντιπάλους την Γουέστ Χαμ, τη Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα από την Σερβία. Σαφώς το πιο δύσκολο είναι το έργο της ΑΕΚ, που κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ που θυμίζει… Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς βρίσκει απέναντι της τον Άγιαξ, την Μαρσέιγ και την Μπράιτον. Τέλος δύσκολη αποστολή έχει και ο Παναθηναϊκός που στο πλαίσιο του 6ου ομίλου θα παίξει με Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα. Τέλος όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, «έπεσε» στο 7ο γκρουπ των ομίλων του Conference League, σε μια κλήρωση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πονηρή». Αντίπαλοί του είναι η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η Ελσίνκι και η Αμπερντίν, με την πρώτη ομάδα του ομίλου να προκρίνεται απευθείας και τη 2η να πηγαίνει σε αγώνα πλέι οφ.
-Το πρόγραμμα των έξι αγωνιστικών: 21 Σεπτεμβρίου, 5 Οκτωβρίου, 26 Οκτωβρίου, 9 Νοεμβρίου, 30 Νοεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου. Ενδέχεται η UEFA να ορίσει κάποια ματς Τρίτη ή Τετάρτη, καθώς θα παίζουν την ίδια ημέρα τρεις ομάδες του Λεκανοπεδίου.

Ο Ολυμπιακός

Όπως φαίνεται και από τα ονόματα των αντιπάλων, ο Ολυμπιακός ξεκινά από το να κλειδώσει την 3η θέση, βάζοντας από κάτω στη βαθμολογία την Μπάτσκα Τόπολα, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στα πλέι οφ του Conference League και από κει και πέρα να παλέψει απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες για μια από τις υπόλοιπες θέσεις, με την 1η να οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης, ενώ η 2η στα πλέι οφ με αντίπαλο όμως που θα προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Κάτι που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες στιγμές μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Πριγκιπάτο. «Είναι πολύ δύσκολη κλήρωση. Παίζουμε με δύο ομάδες από τα τρία καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σίγουρα για εμάς είναι κάτι που το περιμέναμε. Μέχρι σήμερα οι κληρώσεις μας ήταν δύσκολες. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Βλέπουμε κάτι καλύτερο φέτος. Πιστεύουμε ότι θα βελτιωθούμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αν έχουμε κοντά τους οπαδούς μας, που τους έχουμε μέχρι στιγμής και η ομάδα στηθεί ακόμα καλύτερα γιατί είναι νέοι παίκτες και χρειάζεται περίοδος προσαρμογής, είμαστε αισιόδοξοι», είπε αρχικά μιλώντας στο OTE SPORT και πρόσθεσε όσον αφορά στην παρουσία των άλλων ελληνικών ομάδων και την παρουσία τους στους ευρωπαϊκούς ομίλους, λέγοντας: «Καιρός ήταν γιατί αισθανόμασταν μοναξιά να είμαστε μόνοι να εκπροσωπούμε την χώρα. Είμαι χαρούμενος να βλέπω 4 ομάδες σε ομίλους. Θα ήθελα να έχουν περάσει και στους ομίλους του Champions League. Όταν προδεύουν οι άλλοι, προοδεύουμε και εμείς. Έχει έρθει η ώρα οι ελληνικές ομάδες να πρωταγωνιστήσουν στην ευρώπη. Εύχομαι τα καλύτερα, να περάσουν και να αποδείξουν οτι το ελληνικό ποδόσφαορο μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο».

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Για την αγγλική ομάδα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπορεί να μην έχει το όνομα ή τους τίτλους μεγαλύτερων συλλόγων του Νησιού, πρόκειται όμως για ένα πολύ καλό σύνολο, που μάλιστα πέρυσι κατέκτησε το
Conference League και για αυτό άλλωστε είναι στους ομίλους του Γιουρόπα. Εχει επίσης τρία Κύπελλα Αγγλία και ένα Κυπελλούχων (1965). Στο τιμόνι της είναι ο 60χρονος Σκωτσέτζος Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2019 και αναγέννησε όχι μόνο τα «σφυριά», αλλά και τον εαυτό του. Το καλοκαίρι έφυγε από την ομάδα ο Ντέκλαν Ράις, όμως από τα 116 εκατ. ευρώ που έβαλε στα ταμεία της, η Γουέστ Χαμ απέκτησε τον Ντίνο Μαυροπάνο (20 εκατ. ευρώ), όπως επίσης τους Μοχαμέντ Κούντους (43 εκατ. ευρώ), Έντσον Αλβάρες (38 εκατ. ευρώ) και Τζέιμς Γουόρντ Πράους (34,8 εκατ. ευρώ). Το μεγάλο της αστέρι παραμένει ο Λούκας Πακετά, που αποκτήθηκε πριν από έναν χρόνο από την Λιόν.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Οι Γερμανοί ήταν και πέρυσι στο δρόμο του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας μάλιστα εύκολη νίκη στο Φάληρο με 3-0, ενώ το ματς στην έδρας του έληξε ισόπαλο 1-1. Σίγουρα η κληρωτίδα δεν έκανε τη χάρη των «ερυθρόλευκων», καθώς πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες ομάδες που προέρχονται από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και θα ήταν καλό για τους Πειραιώτες να την αποφύγουν. Αν και δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιον μεγάλο τίτλο στη Γερμανία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια μπαίνει σφήνα στους μεγάλους κι εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που το οφείλει στον προπονητή της Κρίστιαν Στράιχ, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2011. Το καλοκαίρι έφυγαν ο επιθετικός Σάντε, ο γκολκίπερ, Φλέκεν και ο επίσης επιθετικός Γεόνγκ, με την Φράιμπουργκ να παίρνει πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Απέκτησε τους Αντάμου από τη Ζάλτσμπουργκ και Μίλερ από τη Στουτγκάρδη έγινε για να καλύψει τα κενά. Ο 29χρονος φορ Φίλιπ από τη Βόλφσμπουργκ και ο μέσος Τέμπλεμαν ολοκλήρωσαν τις αγορές του καλοκαιριού. Καθοδηγητές της είναι ο Ιταλός Βιτσέντσο Γκρίφο και ο Ιάπωνας, Ντοάν.

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Μια ακόμα ομάδα από τη Σερβία στο δρόμο του Ολυμπιακού, μετά από την Τσουκαρίτσκι στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Πέρυσι τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος και αν και δεν έχει τη λάμψη του Ερυθρού Αστέρα ή της Παρτίζαν, μπορεί να κάνει τη ζημιά. Ιδρύθηκε το 1913 και μέχρι το 2013 άλλαξε επτά φορές το όνομα της και μέχρι σήμερα είναι ως FK TSC Μπάτσκα Τόπολα. Το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή άνοδο με αποκορύφωμα την 2η θέση της περσινής σεζόν και τα ημιτελικά του κυπέλλου. Στον πάγκο της είναι ο 42χρονος Ζάρκο Ζέλετιτς που έχει περάσει ως ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα, αγωνιζόμενος στη Ρόδο. Το αστέρι της είναι ο Σάσα Γιοβάνοβιτς. Ο 30χρονος εξτρέμ πέρσι πέτυχε 10 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ

Σε όμιλο που θυμίζει Τσάμπιονς Λιγκ έπεσε η ΑΕΚ. Ο Αγιαξ και η Μαρσέιγ είναι ομάδες που βάζουν πολύ ψηλά τον βαθμό δυσκολίας, ενώ και η Μπράιτον αν και είναι άπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρόλα αυτά θεωρείται αυτή τη στιγμή μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της Premier League. Στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η Ενωση στάθηκε και ο CEO της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, λίγο μετά την κλήρωση: «Η επιδίωξη μας ήταν να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League. Προσπαθήσαμε σκληρά, δεν τα καταφέραμε αλλά ο όμιλος είναι επιπέδου Champions League. . Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Είναι ένας όμιλος Champions League παρότι είμαστε στο Europa. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον οργανισμό ΑΕΚ και την ομάδας και για να σταθούμε στο ύψος. Θέλαμε πολύ την πρόκριση κόντρα στην Αντβέρπ και στεναχωρηθήκαμε αλλά το κεφάλι έχει σηκωθεί ψηλά και δεν μπορείς να μένεις πίσω. Έχουμε ένα ακόμη κίνητρο για να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε στα μάτια τόσο μεγάλες ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ

ΑΓΙΑΞ: Μια από τις πιο βαριές φανέλες στην Ευρώπη είναι σίγουρα αυτή του Αγιαξ. Βέβαια οι Ολλανδοί βρίσκονται σε στάδιο επανεκκίνησης μετά την 3η θέση στο πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούν το πιο ισχυρό όνομα στον όμιλο.  Με διαφορετικό προπονητή, με πάνω από δέκα αποχωρήσεις βασικότατων παικτών και ισάριθμες μεταγραφές, ο «μεταλλαγμένος» Αγιαξ, μπήκε στον στίβο του Europa League από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Από την 1η Ιουλίου, στον πάγκο του βρίσκεται ο Μορίς Στάιν, που εξαργύρωσε την καλή του παρουσία στο τιμόνι της Σπάρτα Ρότερνταμ. Στο ρόστερ της δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να ξεχωρίζει, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές του Αίαντα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ονόματα όπως αυτά των Σούταλο, του Μπερχάους, του Κλάσεν, του Μπεργκβάιν, του Μπρόμπεϊ και του πρώτου σκόρερ στην Championship και παλιό μας γνώριμο Τσούμπα Άκπομ τους καθιστούν ως το φαβορί του ομίλου.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Την απέκλεισε ο Παναθηναϊκός για να την βρει στο δρόμο της τελικά η ΑΕΚ. Οι Μασσαλοί, με τον Μαρθελίνο στον πάγκο έψαχναν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το «τριφύλλι» είχε άλλη άποψη. Οι μεταγραφές των Ομπαμεγιάνγκ, Εντιαγέ και Ισμαίλα Σαρ πρόσθεσαν τεράστια ποιότητα στο ήδη ποιοτικό της ρόστερ. Στη Ligue 1 μετρά δύο νίκες κόντρα σε Μπρέστ και Ρεμς και μια ισοπαλία εναντίον της Μετς, βρισκόμενη στην πρώτη θέση μαζί με την Μονακό. Από την περσινή χρονιά αποχώρησαν από το ρόστερ αρκετοί αστέρες όπως οι Τσεγκίνζ Γιουντέρ, Ρουσλάν Μαλινόφσκι, Αρκάντιους Μίλικ, Αλέξις Σάντσες και Ματέο Γκεντουζί.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Είναι μια ομάδα που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο με παίκτες που θα μπορούσαν να είναι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Προπονητής της ο είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο Περβίς Εστουπινάν και ο Καουρού Μιτόμα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι παίκτες αποτελούν αμελητέα ποσότητα). Αμφότεροι έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, καθώς μετράνε ήδη από ένα γκολ και δύο ασίστ σε τρία παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί. Οι “γλάροι” την περσινή σεζόν τερμάτισαν στην 6η θέση της Premier League με 62 βαθμούς. Φέτος έχουν έξι πόντους σε τρία παιχνίδια με δύο νίκες κόντρα σε Γουλβς και Λούτον αλλά και μια εντός έδρας ήττα από την Γουέστ Χαμ. Στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι η αγγλική ομάδα έχασε τους Καϊσέδο και Σάντσες που πήγαν στην Τσέλσι αλλά και τον ΜακΆλιστερ στην Λίβερπουλ ενώ παράλληλα δουλεύει για τον δανεισμό του Άνσου Φάτι.

Ο Παναθηναϊκός

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή έχει και ο Παναθηναϊκός που βρήκε στο δρόμο του την Βιγιαρεάλ, την Ρεν και την Μακάμπι Χάιφα και σε πρώτη φάση θα πρέπει να παλέψει με τους Ισραηλινούς για την 3η θέση του ομίλου του, με δεδομένο ότι οι άλλες δύο ομάδες προέρχονται από μεγάλα πρωταθλήματα. Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV, τονίζοντας τα εξής: «Ξέρουμε ότι είμαστε στο τελευταίο γκρουπ. Είναι δύσκολη κλήρωση όταν έχεις δύο ομάδες όπως η Ρεν τρίτη-τέταρτη στο γαλλικό, Βιγιαρεάλ στο ισπανικό, η Μακάμπι είναι μόνιμη πρωταθλήτρια στο Ισραήλ. Είναι δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα κλήρωση. Και στα προκριματικά οι κληρώσεις ήταν τέτοιου επιπέδου. Δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα και μεγάλη δοκιμασία. Όταν μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία είναι λογικό ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα. Είναι μια πρόκληση. Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Μια διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τα προκριματικά. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Δεν την έχουμε κάνει αυτή την διαδικασία και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι καλές προκλήσεις, μεγάλες προκλήσεις, έχοντας τις εμπειρίες από το καλοκαίρι, από την Μαρσέιγ και την Μπράγκα. Είναι μια συνέχεια. Μία μεγάλη πρόκληση μαζί με τους φιλάθλους να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Πρέπει να δούμε τον όμιλο συνολικά. Ο στόχος μας είναι σαν ομάδα, γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους, να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Η πορεία μας το καλοκαίρι έδειξε. Ο δρόμος των μη πρωταθλητών είναι πάντα πιο δύσκολος και δείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό επίπεδο και ένα στοίχημα για εμάς».

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Η Ισπανική ομάδα και κάτοχος του Europa League του 2021, είναι η πιο ισχυρή αντίπαλος του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Προπονητής της είναι ο Κίκε Σετιέν ανέλαβε το Κίτρινο Υποβρύχιο εν καιρώ… φουρτούνας, αλλά με σταθερή πορεία κατάφερε να την οδηγήσει στους ομίλους του Europa League. Απέκτησε τον Σόρλοθ από τη Λειψία με δέκα εκατομμύρια ευρώ για την κορυφή της επίθεσης, αλλά και τον 22χρονο Ραμόν Τεράτς από τη Τζιρόνα. Επίσης από την Μίλαν πήρε ως δανεικό τον Ματέο Γκάμπια, όμως έχασε τους περυσινούς πρωταγωνιστές της, Τζάκσον, Πάου Τόρες και Τσουκουέζε.

ΡΕΝ: H γαλλική ομάδα τερμάτισε 4η στην περσινή Ligue 1, με πέντε βαθμούς διαφορά από την Μαρσέιγ. Είναι μια ομάδα που κυνηγάει τα υψηλά σκορ και θέλει να καθιερωθεί στον ευρωπαϊκό χάρτη. Το σύνολο του Μπρούνο Ζενεσιό ανεβάζει τον πήχη ψηλά, με σκοπό την καλύτερη δυνατή πορεία της ομάδας του στο Europa League. Παράλληλα, επιδιώκει να μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις του γαλλικού πρωταθλήματος. Ιδιοκτήτης είναι ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας Φρανσουά Πινό, ο οποίος είναι γνωστός για την δραστηριότητά του στα αγαθά πολυτελείας, κατέχοντας την ιδιοκτησία των Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent κλπ. Το καλοκαίρι απέκτησε τους Ενζό Λε Φι από την Λοριάν, με 20 εκατ. ευρώ, Μπλας (με 15 εκατ. ευρώ από την Ναντ), Ριέντερ (με 15 εκατ. ευρώ από την Γιουνγκ Μπόις), Γιλντιρίμ (με 5,4 εκατ. ευρώ από την Χατάισπορ) και Μάτιτς (με 2,5 εκατ. ευρώ από την Ρόμα). Ως μεγάλο αστέρι της ομάδας λογίζεται ο Αμίν Γκουιρί.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: μια από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες του γκρουπ, είναι η Μακάμπι Χάιφα, καθώς είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Την περσινή σεζόν είχε προκριθεί στους ομίλους του Champions League, περνώντας το… εμπόδιο του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρω, νικώντας με 4-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης“, στη ρεβάνς του 1-1 στο Ισραήλ. Η συνέχεια της δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς δεν μπόρεσε να περάσει τα εμπόδια των Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους μένοντας έτσι εκτός Ευρώπης. Παραδοσιακά οι ομάδες από το Ισραήλ δυσκολεύουν τις ελληνικές, με αρκετές φορές να της οδηγούν στον αποκλεισμό. Προπονητής είναι ο  37χρονος, Μεσάι Ντέγκο που ανέλαβε τα ηνία μετά την αποχώρηση του Μπαχάρ και αποτελεί ένα «στοίχημα» του συλλόγου, προερχόμενος από την δεύτερη ομάδα του κλαμπ. Στις πρώτες του ημέρες κέρδισε το Σούπερ Καπ ενώ έκανε και τρεις προκρίσεις στα προκριματικά του Champions League.

Η κλήρωση του ΠΑΟΚ

Στα μέτρα του Δικεφάλου είναι ο 7ος όμιλος του Conference League, στον οποίο βρέθηκε μετά τη χθεσινή κλήρωση στο Μονακό. Στο δρόμο του είναι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία είναι το φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, όμως οι άλλες δύο ομάδες, η Ελσίνκι και η Αμπερντίν, δύσκολα θα στερήσουν από τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι αντίπαλοι

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Πρόκειται για τη πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και μια από τις πιο δυνατές της διοργάνωσης. Το 2022 κατέκτησε το Europa League, ενώ έχει ένα πρωτάθλημα, πέντε κύπελλα και το Κύπελλο UEFA της σεζόν 1979-80. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Ντίνο Τοπμέλερ που προηγουμένως είχε διατελέσει ως βοηθός σε Λειψία (2020-2021) και Μπάγερν Μονάχου (2021-2023). Το καλοκαίρι πήρε 16 παίκτες, όμως μπορεί να χάσει το μεγάλο της αστέρι, τον Κολό Μουανί, που είναι σε επαφές με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το «μυαλό» της ομάδας βέβαια είναι ο Μάριο Γκέτσε.

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Μετά την Χαρτς, ακόμα μια ομάδα από την στο δρόμο του ΠΑΟΚ, η οποία πάντως δύσκολα μπορεί να απειλήσει το Δικέφαλο. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Μπάρι Ρόμπσον, που αν και ανέλαβε ως υπηρεσιακός μέτρησε επτά συνεχόμενες νίκες και έγινε… μόνιμος. Το καλοκαίρι απέκτησε τους χαφ Κλάρκσον (Λίβερπουλ) και Σάινι (Γουίγκαν), που ήταν δανεικοί, ενώ πήρε τον στόπερ Γουίλιαμς (Λίβερπουλ) και τον καλό μπακ Ντέβλιν (Λίβινγκστον). Αντίθετα, αποχώρησε ο εξαιρετικός στόπερ ΜακΡόρι (Μπρίστολ Σίτι). Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο αμυντικός Ρις Γουίλιαμς και ο επιθετικός Ντουκ.

ΕΛΣΙΝΚΙ: Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομάδα της Φινλανδίας, ενώ σε αυτή αγωνίζεται και ο Ελληνας μέσος Γιώργος Κανελλόπουλος. Προπονητής είναι ο 55χρονος, Τόνι Κορκεακούνας, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε παίκτης της ομάδας. Υπέγραψε το 2021 ως βοηθός, όμως στις 13 Ιουλίου προβιβάστηκε ως πρώτος μετά από ένα κακό σερί της ομάδας με τον Τόνι Κοσκέλα στο «τιμόνι». Απέκτησε τους Αμπουμπακάρι, Χάλμε, Λίνγκμαν, Μπούζελαμπ και Αραζούρι, ενώ έχασε τον κεντρικό μέσο Βάανανεν. Βαρόμετρο θεωρείται ο Μπόγιαν Ραντούλοβιτς, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή της Ελσίνκι στην επιθετική γραμμή.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT