Μουντομπάσκετ: Αφαίρεση νεφρού για τον Μπορίσα Σίμανιτς μετά από σοβαρό τραυματισμό του σε αγώνα

Μουντομπάσκετ: Αφαίρεση νεφρού για τον Μπορίσα Σίμανιτς μετά από σοβαρό τραυματισμό του σε αγώνα

Ο Σίμανιτς τραυματίσθηκε μετά από ένα χτύπημα από τον αγκώνα του Νούνο Αμοτ κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Νότιο Σουδάν την περασμένη Τετάρτη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Σερβία να προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, ωστόσο έχασε τον πάουερ φόργουορντ Μπόρισα Σίμανιτς για το υπόλοιπο του τουρνουά, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό που οδήγησε στην αφαίρεση του νεφρού του. 

Ο Σίμανιτς τραυματίσθηκε μετά από ένα χτύπημα από τον αγκώνα του Νούνο Αμοτ κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Νότιο Σουδάν την περασμένη Τετάρτη. Ο Σέρβος άσος, ο οποίος έπαιξε λίγο περισσότερο από δύο λεπτά με το Νότιο Σουδάν, αποχώρησε σφαδάζοντας από τους πόνους, ενώ αμέσως διεκομίσθη σε νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε το ίδιο βράδυ.

«Ηταν ένα τεράστιο σοκ για όλους μας, δεν μπορούσαμε να περιμέναμε ότι ένα τέτοιο πλήγμα θα μπορούσε να είναι όχι μόνο οδυνηρό αλλά και τραγικό. Είναι καλό που τελείωσε», δήλωσε ο προπονητής της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, στο BasketNews αρχικά, προτού η κατάσταση υποτροπιάσει και ο παίκτης χρειαστεί ολική νεφρεκτομή. 

Ο Σίμανιτς χειρουργήθηκε τη νύχτα μεταξύ 30ής και 31ης Αυγούστου, με τους θεράποντες γιατρούς να αποφασίζουν, λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών, νέα επέμβαση για την αφαίρεση του νεφρού. 

«Λόγω της εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών στο τραυματισμένο νεφρό, ο Μπόρισα Σίμανιτς εγχειρίστηκε ξανά στις 3 Σεπτεβρίου. Εξαιτίας αλλαγών στη ζωτικότητα του νεφρικού ιστού, κρίθηκε αναγκαία η αφαίρεση ολόκληρου του νεφρού. Αναμένουμε και ευχόμαστε μετά από αυτή την επέμβαση η μετεγχειρητική πορεία να κυλήσει ομαλά», δήλωσε ο γιατρός της εθνικής Σερβίας, Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς, για τον 25χρονο παίκτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT