Πογιέτ: Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάζουμε εμπόδια

Πογιέτ: Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάζουμε εμπόδια

Την πρώτη συγκέντρωσή της ενόψει Ολλανδίας και Γιβραλτάρ πραγματοποίησε η Εθνική – Τι εξηγήσεις έδωσε ο προπονητής

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το βάρος της έντονης αμφισβήτησης που δημιούργησαν οι κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ, ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία της εθνικής ομάδας ενόψει των κρίσιμων αγώνων με την Ολλανδία (στο Αϊντχόφεν την Πέμπτη) και το Γιβραλτάρ (στην Opap Arena την Κυριακή) για τα προκριματικά του Euro ’24, που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, που δεν απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με τον αποκλεισμό του Κώστα Φορτούνη και των Κωνσταντέλια – Βαγιαννίδη, υπερασπίστηκε τις επιλογές του και μάλιστα επισήμανε ότι είχε μιλήσει με τους «κομμένους» πριν γνωστοποιήσει την αποστολή για τα δύο ματς. «Μου φαίνεται αρκετά παράξενη η κατάσταση γιατί ψάχνουν να βρουν κάτι αρνητικό. Εχω πολύ καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες. Είχα ένα φανταστικό τηλεφώνημα με τον Φορτούνη, μίλησα και με τον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάζουμε εμπόδια στην Εθνική. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Είναι όλοι σε καλή κατάσταση.

Η Εθνική έχει μείνει εκτός διοργανώσεων για 10 χρόνια και πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Δουβίκα, για τον Κυριακόπουλο για τον Κολοβέτσιο, για τον Γούτα, μπορώ να πω κι άλλα ονόματα. Κοιτάμε συνολικά την Εθνική. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μένουν εδώ. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ και ο Φορτούνης να είναι ικανοποιημένοι από τους λόγους που τους εξήγησα», είπε και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε και για την ομάδα. Πριν από δύο μήνες παίξαμε ένα πολύ καλό ματς με την Ιρλανδία και κερδίσαμε. Παίξαμε και με τη Γαλλία και όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι από την εικόνα. Κοιτάμε το σύνολο. Οι λόγοι που δεν τους κάλεσα είναι πολλοί. Ξέρω ποιος είναι ο τρόπος που θα παίξουμε κόντρα στην Ολλανδία. Είναι πολύ σημαντικό ματς. Θα είναι πολύ σημαντικό να φύγουμε από την Ολλανδία με ένα θετικό αποτέλεσμα. Οσον αφορά τον Κωνσταντέλια θα δούμε ξανά την κατάστασή του σε έναν μήνα, στα επόμενα ματς».

Οσον αφορά τον τραυματία Κουρμπέλη (χτύπημα στα πλευρά), η κατάστασή του θα εκτιμάται καθημερινά.

Ο Πογιέτ έχει καλέσει τους: Βλαχοδήμο, Πασχαλάκη, Αθανασιάδη, Γιαννούλη, Τσιμίκα, Μπάλντοκ, Ρότα, Τζαβέλλα, Χατζηδιάκο, Κουλιεράκη, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Σιώπη, Μπουχαλάκη, Παπανικολάου, Μπακασέτα, Χατζηγιοβάνη, Λημνιό, Μασούρα, Πέλκα, Φούντα, Ιωαννίδη, Γιακουμάκη και Παυλίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT