Η Ελλάδα νίκησε με 5-0 το Γιβραλτάρ: Εβγαλε αντίδραση, έμεινε «ζωντανή»

Η Ελλάδα νίκησε με 5-0 το Γιβραλτάρ: Εβγαλε αντίδραση, έμεινε «ζωντανή»

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνεχίζει τη μάχη για να βρεθεί στην τελική φάση του Euro ’24.

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα έψαχνε αντίδραση και τη βρήκε. Εχοντας απέναντί της το αδύναμο Γιβραλτάρ, η Ελλάδα επικράτησε με 5-0 στην άδεια «Opap Arena» και με 9 βαθμούς παρέμεινε ζωντανή στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας για την τελική φάση του Euro ’24.

Επειτα από την τραγική βραδιά πριν από μερικά 24ώρα στο Αϊντχόφεν, η Εθνική έπρεπε κόντρα στους ερασιτέχνες παίκτες του «βράχου» να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, αλλά και σε ένα αποτέλεσμα που θα διασκέδαζε την εικόνα που είχε απέναντι στους «Οράνιε» και σε σημαντικό βαθμό το πέτυχε, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να προχωρά σε πέντε αλλαγές στο βασικό σχήμα από αγώνα σε αγώνα σε διάστημα λίγων ημερών, για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα, και μόλις στο 7ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ του Μπακασέτα, ο Μαυροπάνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε εκτός. Το 1-0 ήρθε ακριβώς δύο λεπτά μετά. Ο Μπουχαλάκης άλλαξε ωραία το παιχνίδι βρίσκοντας μέσα στην περιοχή τον Γιαννούλη, ο όποιος έκανε το γύρισμα με τη μία και ο Πέλκας που εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Κούλινγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 13’, ο Χατζηδιάκος έπιασε πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε στο 18΄ το σουτ του Πέλκα, έπειτα από ωραία ατομική του προσπάθεια. Στο 23’ έγινε το 2-0, όταν μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Μαυροπάνος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 33’ χάθηκε μια ακόμα κλασική ευκαιρία με τον Ρότα, ενώ στο 37’ ο Φούντας με γυριστό σουτ πέτυχε το πιο όμορφο τέρμα της βραδιάς, αλλά δυστυχώς αυτό ακυρώθηκε, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Παυλίδης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με το ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μάλιστα μόλις στο 51ο λεπτό είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα. Στη συνέχεια αν και έριξε το ρυθμό της, δημιουργώντας λιγότερες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο μέρος, κατάφερε να πετύχει περισσότερα γκολ: στο 70’με τον Μασούρα ο οποίος έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας, βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά έκανε το 3-0, στο 82’ πάλι με τον Μαυροπάνο που ανέβασε τη διαφορά στο 4-0, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μασούρας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έπειτα από πολύ καλή κάθετη πάσα του Γιακουμάκη.

Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στο «παράθυρο» του Οκτώβρη, όπου η Ελλάδα ταξιδεύει στο Δουβλίνο για να παίξει με την Ιρλανδία (13/10), ενώ στις 16/10, περιμένει την Ολλανδία στην «Opap Arena» στο ίσως πιο καθοριστικό παιχνίδι της από τα τρία που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσης.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (83’ Χατζηγιοβάννης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68’ Παπανικολάου), Πέλκας (83’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας, Φούντας (68’ Ιωαννίδης), Παυλίδης (68’ Γιακουμάκης).

Γιβραλτάρ (Χούλιος Ρίμπας): Κούλινγκ, Χάρτμαν (83’ Μπαντρ), Μπρίτο, Ρ. Τσιπολίνα, Μουέλχι, Τζόλεϊ, Πόσο, Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ολλανδία αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 5ο λεπτό με 1-0 από την Ιρλανδία, κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και να φύγει νικήτρια από το Δουβλίνο με 2-1, διατηρώντας το πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Τα αποτελέσματα: Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0, Ιρλανδία – Ολλανδία 1-2.
Η βαθμολογία: Γαλλία 15, Ολλανδία 9, Ελλάδα 9, Ιρλανδία 3, Γιβραλτάρ 0.
Η επόμενη αγωνιστική (13/10): Ιρλανδία – Ελλάδα, Ολλανδία – Γαλλία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT