Μουντομπάσκετ: Θερμή υποδοχή στην εθνική τους ετοιμάζουν οι Γερμανοί

Μουντομπάσκετ: Θερμή υποδοχή στην εθνική τους ετοιμάζουν οι Γερμανοί

Δεν θα γκρεμίσουν τα τείχη οι Γερμανοί, αλλά θα είναι οπωσδήποτε θερμή η υποδοχή που ετοιμάζουν στη Φρανκφούρτη, σήμερα στις 9.30 το πρωί, στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας που επιστρέφει θριαμβεύτρια από τη Μανίλα, σηκώνοντας ψηλά το κύπελλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα γκρεμίσουν τα τείχη οι Γερμανοί, αλλά θα είναι οπωσδήποτε θερμή η υποδοχή που ετοιμάζουν στη Φρανκφούρτη, σήμερα στις 9.30 το πρωί, στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας που επιστρέφει θριαμβεύτρια από τη Μανίλα, σηκώνοντας ψηλά το κύπελλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Το μπάσκετ δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα σε αυτή τη χώρα όπου τα επισκιάζει όλα το ποδόσφαιρο, ήταν όμως τόσο μεθοδική και σε βάθος η δουλειά που έγινε σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία 10-15 χρόνια, σε σημείο να μη συνιστά για τους γνώστες του αθλήματος έκπληξη η κατάκτηση της κορυφής από την παρέα του απίστευτου Ντένις Σρέντερ.

Μια χώρα με σχετικά μικρή παράδοση στο μπάσκετ κυριάρχησε απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Σερβία, ακριβώς επειδή δούλεψε αθόρυβα και σωστά για πολλά χρόνια, δίνοντας βάρος στις υποδομές, στη σωστή οργάνωση και στη δημιουργία ενός άκρως ανταγωνιστικού και υγιούς (αγωνιστικά και οικονομικά) εθνικού πρωταθλήματος, με γεμάτα γήπεδα, πληθώρα χορηγών και πολύ οργανωμένων σωματείων. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα… Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πιστοποίησε σε μεγάλο βαθμό τη θεαματική άνοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το ψαλίδισμα της μεγάλης (άλλοτε) διαφοράς του από το ΝΒΑ. Πέρα από το «παράσημο» των δύο δικών του ομάδων στον μεγάλο τελικό, το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει να καυχιέται ότι από τις 8 ομάδες των προημιτελικών, οι 6 ήταν δικές του. Οι αστέρες του ΝΒΑ δεν «τρομάζουν» πια και τρανή απόδειξη γι’ αυτό είναι η αποτυχία των ΗΠΑ σε δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση να πάρουν έστω ένα μετάλλιο, όταν παλαιότερα μονοπωλούσαν στις μεγάλες διοργανώσεις το χρυσό ακόμη και με παίκτες από τα πανεπιστήμια και όχι επαγγελματίες.

Η διοργάνωση αυτή επιβεβαίωσε ότι το μπάσκετ είναι πια και με τη βούλα το άθλημα των… κοντών. MVP του Μουντομπάσκετ 2023 αναδείχθηκε (απολύτως δίκαια) ο Ντένις Σρέντερ, ο οποίος είχε δίπλα του στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά άλλους τρεις περιφερειακούς παίκτες (τον Καναδό Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, τον Σέρβο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και τον Αμερικανό Αντονι Εντουαρντς), συν τον πολυθεσίτη Σλοβένο Λούκα Ντόντσιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT