Σούπερ Λιγκ 1: Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ 1: Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι

Νέα παρέμβαση στη Σούπερ Λιγκ 1, που έστειλε επιστολή στον Τσέφεριν

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές δοκιμασίες των ομάδων μας και τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας, η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα έκανε ηχηρή την επανεμφάνισή της, ενόψει της επανέναρξης της Σούπερ Λιγκ 1.

Μια επιστολή της ΚΕΔ που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οριστούν Ελληνες διαιτητές ακόμη και στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος ήταν αρκετή για να ξαναπάρει και πάλι το σκηνικό «φωτιά». Επικαλούμενη την απόφαση της UEFA να αποσύρει τη στήριξή της για εύρεση ρέφερι από το εξωτερικό, λόγω των περυσινών περιστατικών στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ, η επιτροπή διαιτησίας επανέλαβε πως «θα ορίζει Ελληνες αξιωματούχους διαιτησίας σε αγώνες της ΣΛ1 και όπου είναι δυνατόν ξένους μέσω του προγράμματος ανταλλαγής».

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν ζήτησε να ορίζονται στα ντέρμπι της κατηγορίας διαιτητές ελίτ και α΄ κατηγορίας από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεριμνώντας παράλληλα για την ασφάλειά τους.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των διαιτητών έδωσε λίγη ώρα αργότερα στον Τσέφεριν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου είχαν προειδοποιήσει τον Τάκη Μπαλτάκο πως «κανένα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού δεν πρόκειται να γίνει με διαιτητή Σιδηρόπουλο», δείχνοντας τις προθέσεις τους. Επίσης κατηγόρησαν την ΕΠΟ πως αγνοεί τις επιταγές της ολιστικής μελέτης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «λουκέτο» στο πρωτάθλημα.

Ποιος ο «χάρτης» της Σούπερ Λιγκ 2, οι αγώνες της οποίας θα βιντεοσκοπούνται για τον έλεγχο της αξιοπιστίας τους.

Σύμφωνα πάντως με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, το ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακού πιθανότατα θα το σφυρίξει Πορτογάλος ή Γάλλος διαιτητής (το όνομα του Αρτούρ Σοάρες Ντίαζ ακούγεται έντονα). Κι αυτό καθώς οι δύο χώρες με τις οποίες φέρεται να έχει συμφωνήσει για ανταλλαγή διαιτητών η ΚΕΔ είναι η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Αντιθέτως, όλα δείχνουν πως για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Αρη στη Θεσσαλονίκη οι πιθανότητες είναι να οριστεί Ελληνας.

• Ο καταρτισμός και η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 24/9 έγιναν χθες. Ο Βόρειος Ομιλος θα διεξαχθεί με 13 ομάδες (ΑΕΛ, Ηρακλής, ΠΑΟΚ Β΄, ΑΕΚ Β΄, Μακεδονικός, Λεβαδειακός, Αιολικός, Κοζάνη, Νίκη Β., Αναγέννηση, Απόλλων Π., Καμπανιακός, Αλμωπός) και ο Νότιος με 12 (ΠΑΟ Β΄, Ολυμπιακός Β΄, Γιούχτας, Τηλυκράτης, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Χανιά, Διαγόρας, Ιωνικός, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Καλαμάτα).

Οι ομάδες που θα αποσύρουν τη συμμετοχή τους δεν θα αντικαθίστανται. Επίσης, θα βιντεοσκοπούνται όλα τα ματς της κατηγορίας και θα ανεβαίνουν σε κεντρική πλατφόρμα, ώστε να ελέγχεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT