Σούπερ Λιγκ 1: Κρας τεστ κάθε ντέρμπι

Τελεσίγραφο Τσέφεριν για την ασφάλεια των ξένων διαιτητών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 1 αυτό το Σαββατοκύριακο και τα ντέρμπι που περιλαμβάνει (ΑΕΚ – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Αρης), θα φανεί αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ικανό να υποστηρίξει ένα στοιχειώδες πλαίσιο ισονομίας.

O πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν ενημέρωσε χθες την ΕΠΟ ότι θα μεριμνήσει προσωπικά ο ίδιος τα συγκεκριμένα παιχνίδια να τα διαιτητεύσουν ξένοι κορυφαίοι διαιτητές, ωστόσο η προειδοποίηση είναι σαφής και έχει μορφή τελεσιγράφου, πως αυτή είναι η τελευταία φορά.

Ουσιαστικά, κάθε ντέρμπι το οποίο θα καλείται να διευθύνει Eυρωπαίος ρέφερι θα αποτελεί από δω και πέρα ένα κρας τεστ ενόψει της συνέχειας. Δηλαδή κοινώς… βλέποντας και κάνοντας. Oσο τηρείται η δέσμευση της διοργανώτριας και της ομοσπονδίας και διασφαλίζεται η ασφάλεια των διαιτητών, τότε θα επιβεβαιώνεται η έλευσή τους. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και με συμπεριφορές όπως η περυσινή στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ προς τον Ιταλό Ντάβιντε Μάσα, θα σημάνει και τη λήξη της παρουσίας τους στα κρίσιμα ματς της κατηγορίας και η επιστροφή σε Ελληνες διαιτητές θα αποτελέσει μονόδρομο.

Στο «συρτάρι» βάζει η ΕΠΟ το θέμα του λάθους με τις κάρτες τεσσάρων παικτών της Εθνικής.

Με την τοξικότητα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο οι εγγυήσεις της ΕΠΟ και της ΣΛ1 να ισχύσουν. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η ΚΕΔ αναμένεται αύριο να γνωστοποιήσει τους ρέφερι που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως επικρατέστεροι είναι προερχόμενοι από την Πορτογαλία και τη Γαλλία, λόγω και της ήδη υφιστάμενης συμφωνίας της ΚΕΔ με την UEFA για ανταλλαγή διαιτητών.

Σε ό,τι αφορά το λάθος που έγινε στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, με τις κίτρινες κάρτες των τεσσάρων διεθνών (Μάνταλος, Σιώπης, Τσιμίκας, Κουρμπέλης) που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, το γεγονός πως δεν στοίχισε στην Εθνική φαίνεται πως οδηγεί την ΕΠΟ στο να μην πάρει αποφάσεις εις βάρος του τεχνικού διευθυντή Κώστα Κωνσταντινίδη και του αθλητικού διευθυντή Τάκη Φύσσα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος σε χθεσινές του δηλώσεις άφησε αιχμές αναφερόμενος στις τελευταίες κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ, ενώ γνωστοποίησε πως θα ζητηθεί από την UEFA να δοθεί φιλικό των παλαιμάχων της και τα έσοδα να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT